Hekta på K-pop

Søsknene Aki, Hiro og Miki har danset til K-pop i flere år, og drømmer om å slå gjennom i Sør-Korea.

  01.04.2017 21:19
  Nyheter

Søsknene Aki, Hiro og Miki Ørajvik begynte å høre på K-pop i 2012, og interessen for kulturen og musikken har bare blitt større. I år er de med på UKM for å vise interessen sin, og fremme drømmen om å flytte til Sør-Korea og bli dansere.

De tre søsknene fra Eide i Møre og Romsdal har lenge hatt interesse for K-pop, men det startet ikke der. Alt startet med et par Youtube-klikk hvor de fant Japansk pop-musikk. Etter denne oppdagelsen har kjærligheten for sjangeren vokst.

Vi syntes musikken var kul og at den var litt spesiell, sier søsknene.

 

Danser et minutt om gangen

På årets fylkesmønstring i Møre og Romsdal danser de til «Fire» av det koreanske bandet BTS. Koreografien er laget av Keone Madrid, men Aki, den eldste av de tre søsknene, jobber også med å gjøre noe av koreografien enklere. Youtube er en av hovedkildene for å få inspirasjon sammen med liveshow og prisutdelinger.

K-pop har vært med på å forme oss til hvordan vi er nå, og det har hjulpet oss mye.

Ved øvinger blir koreografien nøye gjennomgått i intervaller på ett minutt. Ved å danse ett minutt om gangen hjelper det dem med å huske koreografien. Årets koreografi har vært på øvingsplanen siden sommeren 2016, for å få den så perfekt som mulig.

Drømmen om å flytte til Sør-Korea

Den store drømmen er å kunne leve som dansere i Sør-Korea. Tanken om dette har de hatt lenge, og det er mulighetene som drar dem dit. Sør-Korea er stedet hvor K-pop er størst, selv om fenomenet har nådd langt de siste årene. Det å kunne bli koreograf er heller ikke noe de sier nei til, og de tar med seg drømmen videre inn i dansen.

Om man er god til å danse kan man gå videre som koreograf. Det er i Sør-Korea det er stort, og man kan jo tjene bra på det, forteller søsknene.

Ved spørsmål om favorittband roper alle i kor BTS, og om de skulle anbefalt noen sanger til de som ikke har hørt K-pop så ville det blitt «Not Today» av BTS og «Russian Roulette» av Red Velvet.

Animert av Mina Thorstensen

Kommentarer

  1. avatar Malene Austrått Kristensen
    Oh man holy shitu!! Om BTS bare kunne ha konsert i Norge! Skal synga/dansa/rappa til Save Me på fylkesmønstringen i Hordaland!
    06.04.2017 21:09