– Jeg skriver om tanker og følelser

William (18) har en hel perm med egenskrevne sangtekster. Nå har han begynt å dele dem.

  05.04.2017 16:53
  Nyheter

William Alexander Dalen (18) fra Vang i Valdres har skrevet sangtekster siden han var 11 år gammel. Nå skriver han blant annet for bandet The Rebels. Situasjonene i sangene hans er ofte selvopplevde, noe som gjør tekstene personlige.

–         Jeg skriver om tanker og følelser, forteller William.

På UKM i år deltok han med flere nyskrevne tekster, blant annet «Swimming Pool».

–         Jeg føler den ble best, sier han og forklarer at han forsøker å skrive tekster som folk kan kjenne seg igjen i.

Påmeldt dagen før

Dagen før lokalmønstringen ble han spurt av lokalkontakten i Vang i Valdres om han ville melde seg på med noen tekster. William hadde i utgangspunktet ikke tenkt til å være med på UKM, men lokalkontakten fikk ham med på laget og tekstene fikk se dagens lys.

–         Folk skal skjønne tekstene, men kanskje ikke med én gang, forklarer William.

Alle tekstene han har skrevet er godt oppbevart i en perm, og han blar ofte tilbake for å se hvordan de så ut før.

Satser med bandet

I bandet The Rebels skriver William tekstene, synger og spiller bass. Han vil gjerne kunne leve av låtskrivingen, men ønsker helst å satse med bandet. Det vanskeligste han opplever med å skrive, er å bli helt fornøyd med en tekst. Han synes det kan være nyttig å ha en liste med ideer før han setter seg ned for å skrive, men det er ikke alltid han trenger det.

–         Noen ganger prøver jeg bare å sette meg ned for å skrive uten å ha noen idé, forteller William.

William har kommet langt siden han startet i 2010. Dette har blitt en ting som betyr mye for han, og han gleder seg til fortsettelsen.

Kommentarer