Det er ingen grunn til å IKKE melde seg på!

På UKM kan man delta med alt, uansett hvor rart det er, hvor flink man er, eller hvor fersk du er, sier Jenny Langlo, og plugger med dette i stikkontakten til årets påmeldingssystem.

Jenny setter i stikkontakten for påmeldingssystemet, og påmeldingen er nå i gang! Foto: Helle Gannestad

 –
På UKM kan man delta med alt, uansett hvor rart det er, hvor flink man er, eller hvor fersk du er, sier Jenny Langlo.

Selv har Jenny deltatt på UKM 8 ganger, gått videre til fylkesmønstring flere ganger, landsmønstringen i 2009, og i år satt hun også i juryen! Dette er erfaring som kommer veldig godt med når hun står på Idolscenen hver fredag.

Jennys oppfordring er klar: har du noe du kan, om enn bare litt, meld deg på! Det finnes ingen grunn til å ikke gjøre det. 

Vi møtte Jenny i Oslo på mandag, rett etter en dag fylt med videoinnspilling til Idol. Livet til Jenny har på mange måter havnet på vent nå som dagene er preget av Idoltilværelsen og alt som følger med.
– Det har gått så fort! jeg kan ikke tro at det har gått syv uker allerede,
sier Jenny og forklarer at både dagene og uka er fylt opp med blant annet filming, studioøvinger, og øving med bandet. Det er også spesielt fredagene som er lange dager, da starter dagen klokka 10 om morgenen og holder på til klokken 11 på kvelden.
– Fredagene er bare helt ville! Jeg husker første fredagen, jeg var ødelagt rett og slett. Men det er jo veldig gøy da.

Jenny deltok i 2009 med innslaget Changeable Blocks

 
Jenny har, likt som mange av de andre Idolfinalistene, startet artistkarrieren på en UKM-scene. For Jenny var dette på mange måter en startarena, en scene man kan opptre på uavhengig av hvor erfaren man er. Etter flere år med deltakelse på fylkesmønstringen i Møre og Romsdal, kom det som et sjokk den dagen hun fikk melding om at hun skulle delta på Landsmønstringen.
– Det var et av de største sjokkene i mitt liv, og en bekreftelse på noe jeg ikke visste jeg hadde, 
forteller Jenny, og sikter til at hun nå visste at hun var en god vokalist. Landsmønstringen ga henne også noe å glede seg til, et ekstra kick og ekstra motivasjon til å fortsette og øve, og å utvikle seg.
– Jeg leste meldingen om deltakelsen på Landsmønstringen mange ganger, og kunne ikke helt tro det. Det var veldig veldig stort.

 

Foto: Helle Gannestad

UKM gir god scenerfaring, noe Jenny merker å ha dratt nytte av også i Idolsammenheng. UKM gjør at man blir vant til å stå på en scene og man får erfaring i å gjøre en opptreden der og da, noe som ikke nødvendigvis er så lett.
– Man blir vant til å stå på en stor scene, og å prestere fra første sekund,
sier Jenny, og forteller videre at det er stor forskjell mellom det å synge for publikum, slik man gjør på UKM, og det å synge for kamera, slik hun nå gjør i Idol.
For Jenny har UKM-deltakelsen hjulpet henne til å være tryggere på scenen når hun gikk fra å synge til publikum, for så å skulle synge til TV-bildet. Det blir mye mer begrensninger i hva man kan gjøre, og man er veldig alene, spesielt om man har vært vant til å ha et band på scenen.
– Jeg er glad jeg var trygg med å stå på en scene med bare gitar, for det hjalp veldig på det å være alene på scenen på idol.

Gjennom årene som UKM-deltaker har Jenny opp til flere ganger opptrådt med egenskrevne låter. Hun forteller at hun ikke er noe låtmaskin, men at hun kanskje skriver en låt i året.
– Det er veldig spesielt å spille egen musikk, og jeg liker det veldig godt,
sier Jenny, og ønsker å skrive mer, siden det har vært en ganske lang pause nå.
Mye av inspirasjonen til sine egne tekster finner Jenny i de små tingene i hverdagen. Hun forteller også at hun ubevisst analyserer tekster og musikk som hun liker, og at hun blir veldig lett fascinert av sangtekster
– Den aller beste musikken er musikk med en veldig poetisk tekst. Jeg ser ofte på tekster jeg blir fenget av og prøver å skrive litt på samme måten.

Under forrige fredags Idolsending fremførte Jenny Creep av Radiohead Foto: Marius Mandal

 
I Idol har Jenny fort blitt kjent for å sette sitt eget særpreg på låtene hun fremfører hver fredag. Hun forklarer dette med at mange av de sangene hun liker er av mannlige vokalister, og overgangen mellom mannlig og kvinnelig vokalist innebærer en del naturlige endringer for å få låta til å passe.
– jeg har vel en egen måte jeg vil spille på, som jeg føler er naturlig og liker best,
forteller Jenny, og sier at hun også har lekt med covring av låter, noe som har bidratt til utviklingen av det særpreget hun har som artist.

Idolfinalen 16.desember nærmer seg med stormskritt, og snart er det også jul. Jenny forteller at hun lever i en boble, og at om hun går videre nå på fredag, så skal hun være i Oslo hele veien frem til finalen. Hun gleder seg til siste uka før finalen, for da blir det en reunion, hvor også de utstemte deltakerne kommer tilbake

 

Når Idol er over kommer hverdagen fort tilbake, og julen er nær. Jenny ser frem til å komme tilbake til Stordal og feire en rolig jul med familie, venner og kjente.
– Jeg lurer på hvordan det skal gå med alle julegavene, ler Jenny