Hva betyr UKM for deg?

Vi snakket med fire av årets deltagere om sceneskrekk, gøtsing og nye bestevenner.

Over 22,000 ungdommer er med på UKM hvert år, og flere melder seg på igjen og igjen. Hva er det som gjør UKM så gøy? Hvem har du møtt og hva husker du aller best? Tale, Fredrik, Charlotte og Sara forteller om sine aller beste minner og hva UKM har betydd for dem. Kanskje har du noen historier du også? Fortell oss i sosiale medier med hashtaggen #UKMforMeg!

#UKMforMeg: Tale Igeland Eilertsen


Når var ditt første år på UKM og hvorfor meldte du deg på?

– Jeg deltok for første gang på UKM i fjor, med to sceneinnslag og som UA. Jeg hadde lenge hatt lyst å melde meg på, men aldri helt turt å gjøre det. Jeg er utrolig glad for å at jeg fikk guts nok til slutt, for UKM er definitivt noe av det mest morsomste og mest lærerike jeg har vært med på.

Hva skal du gjøre under UKM 2018?

– I 2018 skal jeg delta med dans. Framføre egenkoreografert solo… jadda!

Hvilke oppgaver har du hatt de siste årene og hvorfor synes du de er gøy?

– Har hatt litt forskjellig. Vært med på skolebesøk, stått på stand, kuttet frukt, spredd litt glede og så klart stilt opp som deltager til show og lydprøver. Og publikum for å støtte andre deltakere så klart!

Hva føler du at du har fått ut av UKM?

– UKM har gjort at jeg er mer trygg på meg selv og på scenen. Jeg har fått mange gode venner og minner, og jeg har fått føle at jeg er en del av noe.

Hva er ditt beste UKM-minne?

– Mitt beste UKM-minne er egentlig hele UKM-festivalen. Jeg ble kjent med utrolig mange flotte mennesker, og fikk meg noen real good friends. Jeg har utrolig mange gode minner fra hele den turen, og jeg lærte masse!

Hva betyr UKM for deg?

– UKM for meg er en møteplass og et trygt sted der man kan vise hva man brenner for og hva man er god til. Det er en plass hvor jeg kan møte mennesker med samme interesser som meg, og få være en del av kulturen i samfunnet vårt. Noe som forresten er SUPERVIKTIG!

#UKMforMeg: Fredrik Hydle Rydheim

Når var ditt første år på UKM og hvorfor meldte du deg på?

– Jeg tror det første året jeg var med på UKM var i 2013. Da spilte jeg piano i et band. Vi meldte oss på for å vise fram hva vi hadde lært i kulturskolen.

Hva skal du gjøre på UKM i 2018 ?

– Under UKM 2018 så skal jeg være lyd-, lys- og scenetekniker i Alta og hjemme i Øksfjord i Loppa kommune.

Hvilke oppgaver har du hatt de siste årene og hvorfor synes du de er gøy?

– De siste årene så har jeg vært tekniker for både lyd, lys og scene. Har vært tekniker på alle tre områdene på lokalmønstringene i Loppa, sceneteknikker på fylkesmønstringene og lydteknikker på UKM festivalene. Jeg synes det er gøy fordi jeg får en utfordring. Jeg har dessuten  alltid vært interessert i å styre lyd siden jeg ble med å spille i band.

Hva føler du at du har fått ut av UKM?

– Det jeg har fått ut av UKM er masse erfaringer jeg kan ta med videre i livet. Jeg har fått mange gode venner også. Jeg har faktisk møtt noen av bestevennene mine i dag på UKM. Jeg er ikke like sjenert og jeg er ikke lenger redd for å stå på scenen.

Hva er ditt beste UKM-minne?

– Det er veldig vanskelig å velge et beste UKM-minne fordi man får bare gode minner fra UKM, men det beste må nok være fra UKM-festivalen 2017 i Sandnes fordi der møtte jeg så mange flotte folk! Ingenting var bedre enn korslaget der fylker ble satt sammen i kor og konkurerte mot hverandre. Alle sang med og mange hadde kledd seg ut og stemningen var ekstemt bra inne i sirkusteltet.

Hva betyr UKM for deg?

– UKM for meg er et arrangement der ungdom kan melde seg på og vise hva de kan uansett hva det er, og ingen kan si nei til å la deg vise frem det du vil. Man kan dessuten møte noen av de beste menneskene i Norge.

#UKMforMeg: Charlotte Ellingsen Jenssen

Når var ditt første år på UKM og hvorfor meldte du deg på?

– Første gangen jeg meldte meg på UKM var i 2016 med sang. Jeg meldte meg på fordi jeg ønsket å opptre, og kanskje bli kjent med nye folk og pushe sceneskrekken min.

Hva skal du gjøre under UKM 2018?

– I år skal jeg delta med 2 egneskrevne sanger og kunst.

Hva føler du at du har fått ut av UKM?

– Jeg føler jeg har fått erfaring som blir god å ha i framtiden. Jeg har lært masse om hvordan det å jobbe med mennesker innen kultur og hvordan det er og opptre foran mange mennesker. Det var også en fin måte å få feedback på rundt hva man kunne gjøre bedre.

Hva er ditt beste UKM minne?

– Mitt beste UKM-minne må ha vært fylkesmønstringa i 2017. Det var så utrolig mye kule folk med masse forskjellige talenter og meninger.

Hva betyr UKM for deg?

– UKM betyr veldig mye for meg. Uten UKM hadde jeg nok ikke vært komfortabel med å stå på en scene eller synge for mange folk. Jeg setter veldig stor pris på UKM.

#UKMforMeg: Tara S. Markussen

Når var ditt første år på UKM og hvorfor meldte du deg på?

– Mitt første år var i 2012. Jeg meldte meg på fordi jeg så en plakat på skolen, og ble veldig nysgjerrig på hva det hele handla om. Før jeg egentlig skjønte det selv så var jeg påmeldt!

Hva skal du gjøre under UKM 2018?

– Under UKM 2018 så tenker jeg å delta med bandet mitt og kanskje et soloinnslag på scenen.

Hvilke oppgaver har du hatt de siste årene og hvorfor synes du de er gøy?

– Jeg har ikke hatt så mye større oppgaver enn å være deltaker! Stille opp til lydprøver for min egen del og se forestillinger for å støtte de andre deltakerne. Det synes jeg er kjempelett, og veldig gøy og sosialt.

Hva føler du at du har fått ut av UKM?

– UKM har hjulpet meg masse med å være komfortabel på scenen. Ikke minst møter jeg alltid så mange flotte nye mennesker som er utrolig talentfulle og flinke.

Hva er ditt beste UKM-minne?

– Mitt beste UKM-minne må være da jeg fikk vite at jeg var videre til UKM-festivalen!  Jeg fulgte egentlig ikke med når dommerne ropte opp de utvalgte, så når jeg plutselig hørte navnet mitt og masse jubel, ble jeg bare sittende å gape.

Hva betyr UKM for deg?

– UKM betyr kjempemasse for meg. Det har vært en flott mulighet til å vise fram hva jeg kan, og møte andre ungdommer med samme interesser som meg. Hvert år lærer jeg nye ting, og blir inspirert til å fortsette med musikken og ung kultur generelt.