UKM Valle & Bykle årets nasjonale turbo kommune

Valle & Bykle gikk av med seieren som årets nasjonale UKM kommune i 2020! I konkurranse med 11 andre kommuner nominert fra forskjellige fylker i Norge, stakk Valle & Bykle av med den gjeveste prisen på 25.000 kroner under Ungdom

Valle & Bykle gikk av med seieren som årets nasjonale UKM kommune i 2020!

I konkurranse med 11 andre kommuner nominert fra forskjellige fylker i Norge, stakk Valle & Bykle av med den gjeveste prisen på 25.000 kroner under Ungdom og Fritids landskonferanse fredag 13. november.

Bakgrunnen for nomineringen og til slutt seieren er det glødende engasjementet blant kulturarbeiderne og ungdommen som bor der. Vi siterer fra nomineringsteksten:

Helt øverst i Setesdalen ligger de to små kommunene Valle og Bykle. Med kun 2631 innbyggere totalt har de likevel et brennende engasjement for UKM og ungdomsarbeid generelt. Dette viste de blant annet ved å ta imot fylkesfestivalen i tidligere Aust-Agder i 2019. Her bidro alle inn for å lage et minne for livet for de som var så heldige å oppleve fylkesfestivalen dette året.

God og systematisk jobbing fra engasjerte kulturarbeidere gjorde mønstringen 2020 til noe helt spesielt for Valle/Bykle. Rekordstor påmelding i tillegg til ungdom i alle ledd både i gjennomføring og i forarbeid gjorde suksessen komplett.

De har også et godt samarbeid med kulturskole og skole for rekruttering.

Selve mønstringen ble lagd til en liten minifestival med workshops, forestilling og utstilling.

Denne jobbingen ønsker de å fortsette med fremover, selv om de til våren velger å dele opp kommunemønstringen i to på grunn av covid 19 situasjonen.

Valle/Bykle har turt å prøve nytt og lykkes med å skape en møteplass for ungdom hvor de kan både ytre seg, utøve, medvirke og lære.

Vi gratulerer med en velfortjent pris, og gleder oss til fortsettelsen!