Hva er UKM, og hvorfor skal jeg melde meg på??

Kanskje du er god til å arrangere, danse, game, lage kostymer, synge, organisere, fotografere, male, designe, kveile kabler, filme, underholde eller skrive?

UKM står for «Ung Kultur Møtes», og her kan du gjøre det aller meste som har med kultur å gjøre, og litt til. Du kan enten vise frem noe du er god til, eller lære noe helt nytt. Både på, bak og rundt scenen. Kultur er ikke bare sang og dans. Å lage en Tik Tok, bygge et hus på Mine Craft eller lage en sminkevideo er også kultur – og derfor også noe du kan gjøre på UKM!

Det er bare noen få av mange ting man kan gjøre på UKM.

UKM gjennom hele året
Gjennom hele året arrangeres det små forestillinger, konserter, utstillinger og annet hvor UKM er med som en samarbeidspart. På våren kommer de større arrangementene hvor man kan få vist frem det man har jobbet med gjennom hele året.

Kommunemønstring
I februar og mars er kommunemønstringen, her kan alle melde seg på. Du kan både være arrangør, kunstner, filmskaper og vise frem noe på scenen. Det er opp til deg.

Fylkesfestival
I april blir noen fra hver kommune valgt ut til å være med på fylkesfestivalen. Her kommer ungdom fra alle kommunen i Agder for sammen å lage og produsere en forestilling og en utstilling, godt veiledet av trygge voksne mentorer.

Landsfestival
I juni rett etter at skolen har tatt ferie får 50 ungdommer fra hele Agder mulighet til å være med til landsfestivalen i Stjørdal hvor Ung Kultur Møtes fra hele Norge og lager forestillinger, utstillinger, lærer noe nytt og ikke minst får nye venner som liker og holder på med akkurat det du gjør.

Helt gratis
UKM er helt gratis å være med på. Alle utgifter dekkes av kommune og fylket. Det eneste du må tenker på er eventuelt litt lommepenger.

Samarbeid
UKM Agder samarbeider også med flere kulturaktører i fylket slik at vi kan tilby noe ekstra til de som melder seg på. Det være seg spilleoppdrag, mentorveiledning osv.

Trygge, profesjonelle rammer
Ønsker du å prøve ut og vise frem ditt talent i trygge, men profesjonelle rammer så er det det vi ønsker å tilby deg. Mange etablerte kunstnere, musikere og filmskapere startet i det små på en lokal UKM scene.
Vi ønsker å gi deg rom for å vokse, og vil gjerne gi deg veiledning til å utvikle deg videre.

Vi sees!
I kommunene i Agder sitter det mange gode kulturarbeidere klare til å ta imot nettopp deg. Vi er godt i gang med planleggingen for 2022 så gå inn og meld deg på i dag.

foto: Peder Carlsen