Nok et tusen takk!

Fylkesfestivalen i Agder del 2 gikk av stabelen i Arendal kulturhus og i Bomuldsfabriken kunsthall. Lørdagen var proppfull av opplevelser fra morgen til kveld.

Fylkesfestivalen i Agder del 2 gikk av stabelen i Arendal kulturhus og i Bomuldsfabriken kunsthall. Lørdagen var proppfull av
opplevelser fra morgen til kveld.

Bomuldsfabriken kunsthall
I år ble kunstutstillingen lagt til selve Bomuldsfabriken. I anledning første gang felles Agder etter en kjedelig pandemi slo vi sammen all videresendt kunst til en felles utstilling. 86 verk som viser en kreativitet, talent og mangfoldighet. Ungdommens stemme står sterkt, og vi ser mange kunstnerspirer i årets utstilling.

Lørdagen i Bomuldsfabriken startet med at ungdommen fikk mulighet til å få en en til en tilbakemelding fra kurator ved Bomuldsfabriken, Åse Kamilla Aslaksen og vår kunst mentor Ane Skjævestad. Dette var det flere som satte pris på. Klokken 12 var det offisiell åpning i tredje etasje med noe sprudlende i glassene, bevingede ord med på veien fra kurator og mentor samt et musikalsk innslag ved UKM ungdom Lea Solfjeld.

Utstillingen vil stå frem til 15. mai.

Turnering i SUPER SMASH BROS
I samarbeid med Norcup og Randesund bydelshus dro vi i gang en e-sport turnering i forbindelse med fylkesfestivalen i år. 12 påmeldte deltagere gjorde dette til et supert arrangement som gled rett inn i vårt program for øvrig denne lørdagen. Norcup styrte dette med stødig hånd, med profesjonell kommentator. Dette satser vi på blir et fast innslag i tilbudet på fylkesfestivalen i årene fremover.

Det store sceneshowet
Klokken 15.00 presis gikk det store sceneshowet i gang. Med over 40 innslag på scenen ble dette en stor og lang forestilling, men programmet var så mangfoldig og spennende at tiden fløy fort avgårde. Som både utstilling og sceneshow viser så skal vi ikke være redd for kunst og kulturlivet fremover i Agder. Dette vil bli godt ivaretatt, for her var det mye talent! Film, dans, cosplay, musikk, litteratur… Det var gøy, det var spennende, det var underholdende. God stemning i salen, forventningsfulle ungdommer i green room som heiet hverandre frem.

Bak scenen
Det er mye spennende som skjer på scenen og i en ferdig utstilling. Men før det ligger det mye jobb. Her er også ungdommen med som sentrale medarrangører, og vi har også i år hatt et usedvanlig godt team å jobbe sammen med. Mediateamet har fulgt alle deltagere og dokumentert det som har foregått. Arrangørene har løpt rundt, rigget, flyttet og fått ting opp og ned på en profesjonell måte. Konferansierene tok jobben på strak arm og forberedte seg på kort tid på den store jobben det var å presentere så mange innslag. Flerkamera crewet står det absolutt respekt av som holdt seg på beina i gode tre timer for å dekke alt som var på scenen.

Morgendagens teknikere, festivalcrew og media folk starter gjerne sin karriere i en UKM setting, og det er vi veldig stolte over. Vi gjør vårt aller best efor å løfte ungdommen frem og lære de det vi kan for å utvikle seg innenfor feltet.

Landsfestivalen i Stjørdal i juni
24. juni setter vi nå nesa mot Stjørdal og tar med oss 50 talentfulle ungdommer innen scene, kunst, arrangør og media.