Klar, ferdig, ACTION

Hva skjer når nettredaksjonen, flerkamera og konferansierene møter en stuntmann?

Det har vært en helsprø start på dagen for UKM Media. Klokken elleve møttes alle til workshop med stuntmann og skuespiller Gunnar Brøntveit for å planlegge et prosjekt alle fra de forskjellige mediegrenene kunne være med på. Alle var supergira, og det ble kastet ut den ene ideen etter den andre. Ungdommene kom frem til en felles idé til slutt, og er allerede godt i gang med å få den til å komme til liv.

Nå lurer nok dere lesere sikkert fælt på hva disse ungdommene har satt i gang nå. Og det skal dere selvfølgelig få vite, men ikke før på siste forestilling i morgen!

Ettersom at vi ikke kan skrive så mye om dette prosjektet akkurat nå, så kan vi jo heller ta en prat med mentoren deres.

Gunnar Brøntveit startet med stuping allerede da han var ti år, og har vært stuntmann på blant annet Okkupert, Lillyhammer og Max Manus. Han har holdt på med stunt i 18 år, og studerte på Stunt School i Seattle og er i tillegg utdannet som skuespiller ved Niss.

Det Gunnar syns er det artigste innenfor stunt er det å falle, og det er jo ikke så rart ettersom at det var stuping som var hans inngangsbillett inn til den store stuntverdenen.

«Siden jeg har stupeerfaring, er jo det jeg er god på å falle ned fra ting»

Til de som er interessert i å starte med stunt anbefaler Gunnar at man må passe på å ikke skade seg. Det kreves utrolig mye planlegging på forhånd for å passe på at stuntene man gjør ikke er farlige, så det er ikke bare-bare å late som om man slår seg. Dessuten sier han at det er lurt å ha god kroppskontroll, og da kan det være lurt å drive med en sport der dette er relevant. For Gunnar var dette stuping.

Kom til storstua klokken 17:00 i morgen og få vite hva slags sprell disse medieungdommene har funnet på. Det vil også bli direktesendt her på ukm.no/akershus, så det er bare å følge med!

thyra.pauline.eljarbo2
Tekst og foto
Thea Kvinnegard
Foto