Jula er rett rundt neste sving og det er på tide å oppsummere litt.

UKM i Akershus jobber for at ungdommers kulturuttrykk skal kunne møtes for å utveksle ideer og inspirere hverandre. Vi ønsker også å være tilbydere av gode opplegg for nettverksbygging og utvikling av egne uttrykk.

Hovedvekten av UKM Akershus sin aktivitet ligger rundt fylkesmønstringen, og som reiseledere på landsmønstringen. Her møtes alle de som er sendt videre fra de lokale mønstringene for en festival over en helg. Det sendes videre både arrangører, mediaprodusenter, scenekunstnere og billedkunstnere.

Kunstcamp i Halden

I år har vi utvidet litt med noen gode samarbeidspartnere utover fylkesmønstringen og landsmønstringen. Først ute var BorderArt by UKM. Dette var et samarbeid igangsatt av UKM i Østfold. Sammen med oss i Akershus var også to regioner fra Sverige med; Vestra Götaland og Värmland.

Over 50 ungdommer fra disse fire regionene møttes på Fredriksten festning i Halden for en helg med fokus på billedkunst. Fokuset denne helgen var at man skulle komme rett inn i samarbeidsprosjekter hvor man jobbet med og laget kunst i grupper.

Fra workshop med Jaquelin Forzelius

Franco Cortez holdt worksop i grafikk

Alle ble innlosjert på Festningshotellet hvor unge arrangører fra Østfold sto for organiseringen av hang-out sonen, med tilhørende sosialt opplegg. Lørdagen fikk alle delta i workshops med håndplukkede profesjonelle billedkunstnere. Disse gruppene jobbet frem et eller flere verk i samarbeid som til slutt ble vist frem på søndag etter frokost.

Det var en hektisk helg, men utbyttet var godt og det ble laget fantastisk flott og tankevekkende kunst.

Tableaux vivant, etter Mitra Tabrizian

Gjengen med billedkunstnere fra Akershus

Imagine finale i Tønsberg

Falling Behind fra Lørenskog


I November reiste vi sammen med Falling Behind fra Lørenskog til Imagine-finalen i Tønsberg. Falling Behind ble plukket ut til å representere Akershus i denne musikkonkurransen på bakgrunn av deres opptreden på fylkesmønstringen. Imagine er en internasjonal konkurranse for ung musikk. Det arrangeres lokale arrangement over hele verden, og man kan vinne en tur til den internasjonale finalen. Her får man bygget et internasjonalt nettverk. Delta på workshops, og er man virkelig god kan man stikke av med tittelen som vinner, og en pengepremie.

Det gikk dessverre ikke hele veien til Maastricht for Faling Behind, men det ble dannet nye bekjentskaper fra hele Norge. Det var et flott opplegg i Støperiet, med full scenerigg proffe og behjelpelige teknikere. Oppholdet på Tønsberg vandrerhjem var også særdeles hyggelig, med flott stemning, tendenser til dårlig turnehumor og god mat.

I løpet av helga fikk også alle musikerne to workshops. Workshopholderne var Haley Shea fra Sløttface som snakket om profilering og tilstedeværelse i sosiale medier og Hanne Hukkelberg som delte av sin innsikt i musikkbransjen.

Det har vært særdeles hyggelige turer, og det kryr av talenter i Akershus. UKM Akershus er til for å samle unge engasjerte innen alle kulturuttrykk. Utøvere og arrangører som ønsker å oppnå noe sammen. Vi har plass til alle så nå er det bare å melde deg på for å bidra til og løfte hverandre og vis hva du er god til.

akershus
Tekst og fotografi