Workshops 2019

I år som ifjor ønsker vi å tilby workshops under lokalmønstringen 9. februar.

Disse vil bli arrangert lørdagen og alle deltakere kan melde seg på en workshop. Vi har funnet noen nye workshopper og noen kommer tilbake fra ifjor. Her kommer det litt info om hver enkel workshop og info om å melde seg på kommer snart ut. Vi i arrangørstyret håper alle finner noe interessant.

Linosnitt med Ronja Wangerud

Ronja er 18 år gammel og er en av ungdommene i arrangørstyret. Hun går for øyeblikket kunst, design og arkitektur ved Sentrum VGS hvor hun bruker dagene på å være kreativ. Lenge har hun interessert seg for kunst, cosplay og analogt arbeid. I denne workshoppen vil deltakerne lære seg trykke teknikken linosnitt. Hvor man skjærer frem et motiv i en plate og trykker dette på papir. Det er en enkel og morsom metode som passer til barn og ungdom i alle aldere.

Zumba med Maren Stenbakken

Maren er 18 år og er også med i arrangørstyret. Siden i fjor har hun funnet en lidenskap for Zumba og er med på det når hun har muligheten. Hun ønsker å kunne en dag bli sertifisert zumbainstruktør og får denne muligheten til å prøve seg om instruktør. Zumba er en treningsform som har kommet mer og mer til Norge, som bruker dans og aerobic. Treningsformen passer for ungdom fra 14-15 år og man blir varm når man er ferdig.

E-sport med Markus Løtveit

Markus er linjelærere på E-sport på Bjerkely folkehøyskole, og vil være kursholdere på denne E-sport workshopen. Han har siden 2010 konkurrert i ulike E-sport titler, med hovedfokus på Starcraft 2. På timeplanen vil det være både teori og praksis, blant annet litt info om hva e-sport er og hva som er viktig for å utvikle seg til å bli en bedre spiller. Hoveddelen vil imidlertid bli brukt til å spille spill som Fortnight, League of Legends, Starcraft og CS:GO. Det er kun 10 plasser så det er litt førstemann til mølla.

Konferansier med Magnus Nordbekk

Magnus Nordbekk er 18 år, og startet sin konferansierkarriere på UKM i 2014. Etter det har han gjort flere type oppdrag, alt fra små og intime scener til store eventer. På konferansierworkshopen kommer deltakerne til å lære om generell konferansierteknikk, men også få prøve ut ulike situasjoner man kan møte på når man står på scenen.

Film med Tyge Møller og Simen Skari

I år fikk vi tilbake Tyge og Simen med film workshop.

Tyge Møller er en 32 år gammel mann fra Flisa. Han er utdannet hos California Lutheran University med en bachelor i multimedia. Deretter jobbet han i halvannet år hos et musikkpro-
duksjonsselskap i Los Angeles, for så å starte sitt eget produksjonsselskap i Oslo. I dag jobber han som freelancer innenfor film, musikk og animasjon. Tyge har tidligere vært en UKM deltager som
trommeslager i et band.

Simen Skari er en 27 år gammel mann fra Elverum. Han er utdannet kreatør ved Westerdals i
Oslo, og har etter utdannelsen jobbet med diverse prosjekter innenfor film, foto, grafisk design og
musikk. På fritiden kjører han snowboard og er med i diverse musikkprosjekter. Simen har tidligere
vært med i UKM med en fotoserie.

Husband

I år også har vi fått med oss et fantastisk husband bestående av Daniel Thon Aasen, Uno Møller Christiansen, Ingvald Minge og Bjarne Ryen Berg.

Daniel Thon Aasen (Bass)
Daniel har spilt bassgitar i over 10 år, og har vært innom de fleste sjangre. Han studerer musikk og jobbet ifjor med en masteroppgave på Høgskolen i Innlandet.

Uno Møller Christiansen (Gitar)
Uno underviser på elgitar, bassgitar og band i Åsnes kulturskole. Han har selv vokst opp i Åsnes, nærmere bestemt Sønsterud, og har lang erfaring som utøvende musiker og som studiomusiker. De siste årene har Uno vært profesjonell musiker på heltid. Han har gitt ut plater og turnért verden rundt med band som Team Me og Twin Pines Mall, men også som soloartist.

Ingvald Minge (Piano)
Ingvald underviser i gitar og piano på Triol musikkskole på Hamar. Ellers spiller han i band og gjør noen jobber freelance. Han er opprinnelig gitarist med bakgrunn i rock, men trives godt med å spille alle mulige sjangere både på gitar og piano.

Bjarne Ryen Berg (Slagverk)

Allsidig trommeslager som er involvert i mange  prosjekter som sjangermessig strekker seg fra country til metal. Har spilt/spiller med bl.a:  Team Me, KITE, Uno Møller, Løiten Twang Depot, Chief Stokers og Synergi

Media med Maren Stenbakken / Jørgen Mathiesen

I år som alle år Maren Stenbakken stiller som media mentor. Hun har i mange år jobbet innenfor medier både i Solørmagasinet, Solør radioen og Glåmdalen. Hvor hun har jobbet med å skrive, fotografere, lage radio og filme fotballkamper. Hun er nå på sitt siste år på medier og kommunikasjon ved Sentrum VGS. Sammen med Maren vil også Jørgen Mathiesen hjelpe litt. Han jobber på Solørradioen. Her har han tilbragt mange timer både med å skrive, fotografere og jobbe innenfor radio. Han har også yotubekanal som det anbefales og abbonere på. Workshoppen vil prøve ut ungdommen innenfor de ulike delene av media hvor vi fokuserer på fotografering og skriving.