WORKSHOPS og andre aktiviteter under fylkesfestivalen i Valle

Lørdag blir det ulike WORKSHOPS og åpne aktiviteter hele dagen.

Her skal man ikke kjede seg, samtidig er det også lov til å slappe av 🙂

De fleste av aktivitetene starter opp klokka 10, rett etter frokost, og går til klokka 16, med avbrekk av en times lunsj fra klokka 12-13.  Påmelding til alle workshops gjøres ved ankomst fredag.

WORKSHOPS:

Kuratere din egen utstilling. Med god veiledning fra Øyvind Jacob (Bykle og Valle kunstlag) og Johanne Cecilie F. Hortemo (Setesdalmuseet) får kunstnerne mulighet til å lage sin egen utstilling med det verket kunstneren har gått videre med fra kommunemønstring. Åpning for de andre deltagerne lørdag kl 17:00. (dette tilbudet er kun for kunstnerne)

 

 

 

 

Kveding med Sigrid K. Jore.
Det å få fram historia i songen er viktig når du held på med kveding. Historiene og songane kan vere korte, lange eller midt i mellom, og kan handle om tapt kjærleik, morosame ting som har hendt, dyr, ridderar, kongar og prinsesser, eller berre heilt vanlege folk. Den som kvedar brukar aldri noter, og har ein eigen måte å syngje på, akkurat som alle andre sjangrar har sine spesielle måtar å bruke stemma på. På workshopen får du lære mange ulike songar. Kva gjer du når du «krullar» eller «sklir på tonen»? Det oppdagar du og testar ut i løpet av kurset! Kanskje du får dikta litt òg i same slengen?

Sigrid er profesjonell kvedar og jobbar som freelance musikar. Ho er mellom anna med i trioen Raabygg, som held på med nytt album i desse dagar. Sigrid har sunge, dansa og spelt frå før ho kunne snakke og gå.

 

Foto Leonhard Jansen

Munnharpe med Sigurd Brokke. Munnharpespel frå Setesdal er kjent for å vere fengande, både i melodi og rytme. Melodiane vert oftast kalla «slåttar». Utøvaren held instrumentet direkte mot tennene og slår på stålfjøra for å få fram tonane. Takta trør ein med føtene, og dette gjev god framdrift i musikken. Under UKM i Valle vert det mogeleg å få lære å spele på dette vesle og mystiske instrumentet!
Sigurd er rekna som ein av dei fremste munnharpespelarane i landet, han har gitt ut fleire CD-ar. Han er dessutan kjend frå programmet Norske dialekter – du skjønar korfor når du treff han!

 

 

Streetart med Sedin og Ane fra Coolart

Gatekunst er i vinden som aldri før,  .
På denne workshopen lærer gatekunstnerne Sedin Zunic og Ane Skjævestad fra COOLART bort sine beste triks sånn at unge kan mestre gatekunst
og slik at gatekunst miljøet blomstrer.

 

Låtskriving med Benedikte Cecilie Gjertsen . Hun er halvveis i en bachelorgrad i Rytmisk Vokal – Faglærer ved Universitet i Agder i Kristiansand, og har tidligere gått musikklinje og Toneheim Folkehøgskole. Hun har selv vært med på UKM 2 ganger, og syntes at det var en veldig lærerik og spennende opplevelse. Favoritt-sjangerne er soul, jazz, blues, funk og pop, men er nysgjerrig på all musikk.

 

 

Lyd og rigg med Håkon Opheim. Håkon er en rutinert lydmann til tross for sin unge alder.
På dette kurset rigger du til konsert i Storstoga fra bunn av, og gjør klar til åpen scene på kvelden lørdag.

 

 

 

Påmelding til disse aktivitetene gjør dere på fredag!!

Åpne aktiviteter:

 • Vaffelhjørnet! Stek din egen vaffel. Pressa er varm fra etter lunsj!
 • Drodlehjørnet!! Tegnesaker, ark og kreativitet til fri bruk.
 • Jammerom. Behov for finpuss før forestilling søndag, eller bare vil fordype deg inn i musikken? Dette er rommet!!!
 • Gaming konkurranser. Playstation rigges til, og små konkurranser vil bli kjørt i tv-rommet til ungdomsklubben hele dagen

Alle lyd og sceneprøver vil bli gjennomført i løpet av lørdagen.

Kveldsarrangement:

FREDAG:

 • KICK OFF og disco
  Vårt fantastiske unge ressursteam styrer kvelden. Vi lover fart og morro! Blant annet kommer Sondre Rua (kjent fra Frikar), Sigrid Jore (profesjonell kvedar) og Eivind Tanche Knudsen på hardingfele og gir dere en innføring i gangar!! Setesdalsgangar er ein genial måte å bli kjend med mange nye på kort tid! Setesdølane har dansa denne dansen i over hundre år, og den er like sosial og lett å få til den dag i dag. 

LØRDAG

 • åpning av kunstutstilling
 • filmpremiere
 • åpen scene
 • pool party
 • e-sport finale i Norges cupen i LOL (league of legends) i samarbeid med Setesdal folkehøgskule.

MER INFORMASJON OM ØVRIG PROGRAM, TIDER OSV. KOMMER PÅ MAIL I BEGYNNELSEN AV UKE 12.