UKM i Birkeneshallen 2019

UKM I BIRKENES NÆRMER SEG – MELD DEG PÅ!   I 2019 er det 24 år siden Birkenes arrangerte sitt første UKM.

UKM I BIRKENES NÆRMER SEG – MELD DEG PÅ!

 

I 2019 er det 24 år siden Birkenes arrangerte sitt første UKM. Det har vært noen fantastiske år med noen fantastiske ungdommer som har kunnet boltre seg fra en proff scene med topp lyd og lys, fått vist sine talenter innen ulike sjanger som musikk, dans, film, kunst osv. I tillegg, og ikke minst, har mange ungdommer vært i ilden med å planlegge og gjennomføre arrangementet. Flere har fått prøvd seg som programledere, teknikere, kjøre lys, rigge scene, jobbe backstage osv. Ved å være med på UKM har mange unge fra Birkenes opparbeidet seg god kompetanse og fått utvikle sitt talent.

Årets UKM styre oppfordrer nå barn og unge mellom 10 og 20 år til å melde seg på. Påmeldingsfristen er 3.februar så innen den tid håper vi at mange både nye og gamle kjenninger er klare. Alle mellom 10 og 20 år kan melde seg på med nesten hva som helst bare det kan kalles et kulturuttrykk og ikke krenker noen. Alt som kan vises fra en scene helst under 4-5 minutter av sang, film, dans, monolog, rap, band, instrument, turn, show m.m. kan meldes på. Også alt som på en eller annen måte kan stilles ut eller vises på skjerm er mulig å bidra med. Tegning, maling, foto, installasjon, skulptur, søm, strikk, tre/metall kunst, film, smykker osv. Finn fram kunst du har laget tidligere (i kunst- og håndtverksfaget på skolen?) eller bruk vinterens mørke kvelder til kreativt arbeid alene eller sammen med andre. Vi gleder oss til å se hva ungdommen kan.

Gå inn på www.ukm.no og meld deg på er vår oppfordring! Kanskje vil du få tidenes beste kveld…..

Det er selvfølgelig lov å kun være med på arrangementet i Birkeneshallen hvis man ikke ønsker å evt delta videre i UKM-systemet.

 

VI får spennende besøk i år!

Vår lokale kjendis Amalie Snøløs tar med seg kjæresten Herman, skuespilleren fra Tv-serien «Skam», og blir med på årets UKM. Amalie har vi sett på TV i «Farmen», «Skal vi danse» og sist nå i «4-stjerners middag». Herman blir med i fagpanelet og Amalie skal også ha en rolle under årets UKM. Amalie har tidligere vært med på UKM i Birkenes. Hun har vært med i UKM styret, og hun var programleder for en del år siden. Det er sporty og veldig hyggelig at de begge har sagt ja til å bli med!

 

 

De som stiller opp kan vinne priser:

Også i år stiller Birkenes Sparebank opp og deler ut UKM priser. Fagpanelet får i oppgave og plukke ut et kunstverk og et sceneinnslag som blir tildelt en pris på 1500,- for sin særegenhet eller sin høye kvalitet og originalitet.

Vår lokale sparebank gjør dette for å stimulere og motivere unge til å delta på UKM og vise fram hva de kan.

Nytt av året er at Gummibåtfestivalen vil dele ut 3000 kroner til et band7gruppe som deltar. De ønsker å stimulere bandaktiviteten!

 

Det vil også i år bli delt ut noen ekstrapriser fra Birkenes kommune; bla a «tenke nytt prisen» og publikumsprisen, og det vil også deles ut noen gavesjekker som vil bli trukket ut blant alle de som deltar enten som deltakere eller arrangører.

 

 

UKM er en god opplevelse for både aktører og publikum så sett av dagen!

birkenes
wenche flaa eieland