Tone Damli Aaberge

Idoleventyret startet med UKM!

Tone er nok ett velkjent fjes for de aller fleste, og hun slo igjennom som artist da hun tok andreplassen bak Jorun Stiansen i Idol, i 2005. Finalen ble sett av 1 475 000 seere, og programmet ble dermed det mest sette underholdningsprogrammet i TV2s historie.

Hun har siden utgitt flere album, og deltatt på utallige tv-program, blant annet Skal vi Danse i 2006, der hun endte på en tredjeplass. Hun deltok også i Melodi Grand Prix i 2009, med låta «Butterflies», og endte på andreplass bak Alexander Rybak, som endte opp med å vinne Eurovision Song Contest 2009 med låta «Fairytale»

Hun er for tiden regelmessig å se på tv-skjermen, som del av dommerpanelet i Idol.

Hennes UKM-opplevelse starter derimot før hun dukket opp i Idol, nemlig to år tidligere, i 2003. Da var hun med i ett band som het Sogn, og de deltok på lokalmønstringen i Sogndal.