Ingrid Bolsø Berdal

Fra UKM til Hollywood!

Ingrid er ett kjent fjes for de aller fleste, ikke bare i Norge, men nå også i Hollywood! Hun har hatt flere hovedroller, blant annet i filmene Sønner og Fritt Vilt, og i musikalen Hair som ble spilt på Det Norske Teateret høsten 2006. Og i 2014 hadde hun en rolle i Hollywood-filmen Herkules, sammen med Dwayne «The Rock» Johnson blant annet.

Noe av sin tidlige sceneerfaring fikk hun gjennom å delta på Ungdommens Kulturmønstring, hvor hun har vært med hele tre ganger.

Sceneerfaring

− En lang periode var jeg like ivrig på musikk som på teater, så på UKM har jeg deltatt med musikk. Første gang jeg var med var da jeg gikk i 8. klasse på ungdomsskolen og framførte et mildt sagt merkelig nummer hvor jeg kombinerte musikk av den svenske artisten Cecilia Vennersten og Michael Jackson, sier Ingrid lattermildt.

− En annen gang fremførte jeg en låt av Bel Canto. I tillegg opptrådte jeg på UKM med et band som het Crescent Moon og vi var ganske gode. Faktisk gikk vi helt til landsfinalen med vår selvlagde låt, minnes Ingrid.

Ingrid er oppvokst på Utøya utenfor Verdal i Nord-Trøndelag. Hun mener opptredenene i UKM har bidratt til å gi henne selvtillit til å stå på scenen.

− Å tørre å framføre noe foran et stort publikum ga meg både selvtillit og glede. Jeg blir helt oppildnet ved å tenke på UKM. Vi hadde det utrolig gøy og det var både lærerikt og inspirerende å delta, sier Ingrid.

Teater er lek

At hun valgte teater som karrierevei framfor musikk har hun ikke angret på. Hun har rukket å gjøre seg bemerket i teaterverdenen for sitt register, sin spilleglede og sin energi. I 2005 mottok hun Heddastipendet for teaterengasjementet sitt.

− Det er utrolig artig å eksperimentere med stemme og kropp og å leve seg i inn i ulike roller. På teaterscenen kan man gjøre mye som ikke er akseptert i det virkelig liv. Det er en sunn måte å flykte fra virkeligheten på, sier Ingrid.

Hun oppfordrer ungdommer til å delta på UKM

– Mange ungdommer er glade i å dikte historier, og det er en type fantasi man også kan bruke i teatersammenheng. Å jobbe med teater er fantasifullt arbeid og mye lek, poengterer skuespiller Ingrid Bolsø Berdal.