Karpe Diem

En av landets største hiphopgrupper startet sin karriere med UKM.

Karpe Diem består av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel, og de møttes for første gang i 1998. I 2000 dannet de Karpe Diem og samme år deltok de på UKM!

I 2006 kom dere første album; Rett fra Hjertet, og albumet mottok Alarmprisen i 2007, og ble nominert til Spellemannsprisen i klassen hiphop. I 2008 kom albumet Fire Vegger, som solgte over 30.000 eksemplarer og ble det mestselgende norskspråklige hiphopalbumet noensinne, og de vant Spellemannsprisen i klassen hiphop.

I 2010 kom albumet Aldri solgt en løgn, som ble det første norske hiphopalbumet som nådde førsteplassen på VG-lista, og de mottok den gjeveste av alle Spellemannpriser; Årets Spellemann. Samme år mottok de Bendiksenprisen, og «Best Norwegian Act» under MTV Europe Music Awards

Karpe Diem deltok altså på UKM helt på starten av sin karriere, og kom helt til landsmønstringen i Trondheim der de gjorde stor suksess!