Gode opplevelser med kunstutstilling

Bare denne helga får vi se verkene til 271 kunstnere. Bli kjent med Håvard!

Blant de unge håpefulle artistene finner vi Håvard Bævre Ellingsgård (16) fra Nesset. Han stiller med et mørkt portrett av en mann. Når jeg spør han hva mannen i bildet gjør svarer han «Reflekterer. Bildet heter Illuminated, og det er livet han tenker på.»

«Ungdomsklubben i Nesset har nylig fått et fotostudio i lokalene sine, så jeg og en medelev tok noen bilder sammen.  Jeg hadde UKM i tankene og ville se hvor langt jeg kunne komme med dette fotografiet.» svarer han.

«Jeg har vært interessert i fotografi lenge og driver med det på fritida, så jeg tenkte at det hadde vært gøy å bli med som fotograf. Jeg må si at jeg kjenner det i bena etter å ha løpt foran scenen i hele dag!»

«For det er vel nok å gjøre på UKM Media», lurer jeg, «hvor mange bilder har du tatt så langt?»

Ca 3-4 000, svarer Håvard. «Jeg hadde nemlig kameraet på sportmodus. Da tar det mange bilder på en gang. Det ble en stor jobb å slette de jeg ikke skulle ha etterpå, så jeg angret fort på at jeg hadde på denne innstillingen.»

«Hva synes du er det beste med UKM? Maten?», spør jeg til slutt.

«Jeg synes det er samholdet! Det er en god mulighet for ungdommer som deler kreative interesser til å møtes. Det er også en mulighet for å komme seg ut, og få vist frem hobbyen til et villig publikum! Men joda, maten er god den!»

 

Kunst fra helga