Fra UKM til kinofilm

UKM-bandene Ramaskrik og Sleepwalkers vant konkurransen om å spille i kinofilmen Los Bandos.

– Vi ble veldig sjokkert og må nok ha flere øvinger for å få alt til å sitte, sier Natasja.

Hun er vokalist i Hordalandsbandet Sleepwalkers, som sammen med Ramaskrik fra Vestby vant konkurransen om å være med i kinofilmen Los Bando Immortale.

I samarbeid med produksjonsselskapet Filmbin, utlyste UKM.no konkurransen i februar. Hele 67 band meldte seg på.

– Vi hadde ingenting å tape, så vi tok det på sparket. Hadde egentlig ikke tenkt på at vi kunne vinne, sier Oscar Haugland i bandet Ramaskrik.

Filmen handler om et band som får plass i NM i rock. Haken er at de har en vokalist som ikke kan synge, uten at han vet det selv.

Sleepwalkers og Ramaskrik skal spille deltakere i filmens NM i rock.

– Målet er å vise at selv om du bor i en liten kommune, så kan du komme deg ut. Det store målet er å komme seg ut av Norge og leve av musikken, sier Natasja.

SLEEPWALKERS: Bandet består av Natasja Smørholm på vokal, Marius Nilsen Kleppe på el-gitar, Even Engevik Lygre på el-gitar, Andreas Nilsen Kleppe på bassgitar og Idar Rolland på slagverk. 

Alle ble hysteriske

Sleepwalkers meldte seg på UKM for å kunne vise frem musikken sin, men også for å bli kjent med nye mennesker. De fant hverandre på et rockeverksted i Fusa for to år siden, og har spilt konserter i både Bergen og Haugesund. De spiller 70 og 80-tallsrock og lar seg inspirere av ACDC, Journey og Led Zeppelin.

Da de meldte seg på konkurransen, tenkte de ikke så mye over at de kunne vinne.

– Det var mer en spontan greie, egentlig. Dagen vi fikk vite at vi vant plassen, ble alle i bandet hysteriske.

– Vi ser på dette som en fantastisk mulighet, innrømmer Natasja og forteller at musikken og bandet betyr mye for henne på et personlig plan. Hun elsker å stå på scenen og gi slipp på kontrollen.

RAMASKRIK: Ramaskrik består av Oscar Haugland på vokal og gitar, Daniel Stålnacke på trommer, Lars Herman Røed på gitar og Jan Erik Duesund Sharp på bass.

Spent på filmen

Ramaskrik syntes det var ekstra spennende å melde seg på UKM, når de kunne vinne plass i en kinofilm. De spiller Death Metal, og ønsker at sangene deres skal fortelle en historie og få frem en stemning.

Bandet ble til på ungdomsskolen, og har spilt sammen det siste året. Første gangen de var med på UKM, fikk de flere spillejobber, men dette er det største de har vært med på.

– Vi har ikke så mange forventninger til kinofilmen, men gleder oss til selve opplevelsen og det å se sluttproduktet, forteller Oscar og legger til at det beste med å spille i band er live-opplev
elsen.

– Det å kunne opptre med egne låter, er utrolig gøy. Vi synes også det er veldig koselig å øve sammen!

Los Bandos kommer ut i 2018.