– Det er gøy å lage striper som får folk til å tenke seg om

Bli kjent med vår nye tegneserieskaper Linn Isabel! 

Linn (17) fra Haugesund lager tegneserien ”L-innsikt”, og skal bidra fast på UKM.no fremover. Du finner henne også på Facebook og som @linnsikt på Instagram.

Hvorfor lager du l–innsikt?

Da jeg var liten hadde jeg veldig lyst til å lage en tegneserie, men jeg kunne ikke tegne. Dessuten var jeg ikke morsom, og jeg hadde ikke egentlig tålmodighet til noe som helst. Da jeg begynte serien i 2016, trodde jeg ikke at jeg skulle klare å holde den oppe, men tanken om at jeg kan lage et lite lyspunkt i dagen til folk jeg ikke engang kjenner motiverer meg. Det er også gøy å lage striper som får folk til å tenke seg om.

Hva handler stripene dine om? 

L-innsikt er jo en overdrivelse av det å være tenåring i et samfunn hvor man skal prestere høyest mulig i alle felter. Vi har den sassye karakteren Emilie, og Matland som prokrastinerer alt. Renate på den andre siden er veldig stresset, fordi hun vil ha gode resultater, i mens Markus driter litt i det og helst vil spille rockegitar. Til slutt har vi Linn, karakteren som er basert på meg, som stort sett alltid er enten eksentrisk eller dødtrøtt.

Hva ønsker du å si med l-innsikt?

Det er mange budskap i serien, men noe som går igjen er tanken om å ikke være god nok, og det å føle at man ikke strekker til.

Hvem er ditt forbilde?

Forbildet mitt er nødt til å være Walt Disney. Jeg har alltid likt Disney-filmer og serier, men det er noe fascinerende med den mannen. Han gikk konkurs mange ganger, men ga aldri opp. Uansett hvor dårlig det stod til med det han drev med, presenterte han alltid kreasjonene sine som det beste i hele verden. Han hadde ståltro på seg selv, samtidig som han var hardtarbeidende. I dag er han navnet bak filmer som har påvirket millioner av liv, og det er ganske fantastisk å tenke på.

Hva drømmer du om i fremtiden? 

Jeg vil bare være avslappet og glad.

Rikke Helmine Dahl
Tekst