En mulighet til å henge med de kule gutta

Håkon og Simen leverer alltid mer enn de må. Derfor har de blitt fotografer for Skogstad.

Vi jobber hardt og leverer mer enn vi må, i stedet for å gi «akkurat det kunden forventer». Jeg hyra ikke Simen til å filme den editen, men han gjorde det samtidig som han gjorde jobben sin som assistent og det er å overlevere + å overgå mine forventninger.

I 2014 var Håkon fotoredaktør på UKM-festivalen og Simen var fotodeltaker. Nå har de jobbet sammen på oppdrag fra Skogstad.

– Det som gjør foto fascinerende, er at jeg får møte så mange forskjellige folk.

– Jeg liker å bruke mennesker jeg stoler på og jeg vet kan levere en bra jobb. Simen var med på gruppa mi under UKM og etter det har vi holdt kontakten. Jeg har egentlig fungert som en mentor for han de siste årene. Jeg vet at nivået hans har steget veldig og han vet hva han holder på med, og det er den stabiliteten jeg trenger i en assistent.

Digger de det de ser, så blir det fire shoots i året, der jeg har solgt inn Simen til å hjelpe på hver shoot.

– Det som gjorde at jeg turte satse på foto, var at jeg var bestemt på at dette var noe jeg ville gjøre. Jeg visste ikke da jeg var 14 år at jeg skulle bli fotograf, men det var en inngangsbillett til å henge med de kule gutta. Jeg fikk kjøre ski med de råeste i Hafjell, jeg fikk henge med de kuleste gutta i Lillehammer, skate, sykle – alt. Til den dag i dag, vil folk at jeg skal være med de fordi jeg tar bilder.

skjermbilde-2016-12-08-kl-17-10-50

Simen går på høyskole i Oslo hvor han har begynt på en bachelor i Markedsføring og merkevareledelse. Han jobber som fotograf ved siden av studiene så mye han klarer.

Det blir nok mer jobb enn det blir studier. Isteden for å jobbe i en butikk som mange andre, jobber jeg heller med noe jeg synes er gøy og trives veldig godt med.

– Det er veldig gøy å få jobbe med så store aktører som Skogstad. Det å vite at så mange mennesker kommer til å se bildene er veldig inspirerende og det gjør også at man vil jobbe hardt for at resultatet skal bli så godt som mulig. Noe vi fant ut er at det er utrolig viktig å være effektiv og utnytte den tiden man har i løpet av en dag. Nå på vinterhalvåret er det ikke mange timene med sol i løpet av dagen, så man må virkelig utnytte det lille tidsrommet man har for å få jobben gjort.