Workshops fylkesfestivalen i Buskerud 2018

Meld deg på workshops her!

Her er lørdagens program for workshops for deltakerne som foregår mellom kl 14:00-16:30. Under finner du info om alle workshopene, samt link til påmelding. Det blir også mulig å melde seg på i sekretariatet under fylkesfestivalen for de som ikke har meldt seg på her.

For deltakere på UKM fylkesfestivalen i Buskerud 2018:

Her er lørdagens program for workshops som foregår mellom kl 14:00-16:30. Under finner du info om alle workshopene, samt link til påmelding. Det blir også mulig å melde seg på i sekretariatet under fylkesfestivalen for de som ikke har meldt seg på her.

Meld deg på NÅ for å sikre deg din favoritt! NB: Førstemann til mølla!


Banansynth – lag musikk med frukt

Har du drømt om å spille musikk på bananer? Da kan drømmen din bli til virkelighet! Vitensenteret inviterer til workshop: Vi bruker en slags minidatamaskin som kalles en mikrokontroller til å lage lyder. Og det morsomme er at vi kan bruke epler eller pærer, eller bananer som tangenter. Det kan virke som WOW, hvordan er det mulig!!!?? Men når vi skjønner hemmeligheten bak trikset så blir det…. WOW, er det sååå enkelt?
Bjørn Nordal leder workshopen.

Det blir 2 like workshops på 60 minutter som starter 14:00 og 15:30.
HANGOUT: Og mens dere venter på deres tur, kan dere henge i Vitensenteret og pusle litt med Technic-Lego eller prøve de fete VR-brillene (OBS: bare 1 par, så det kan bli kø).

OBS ENDRING: 2 workshops, kl 14:00-15:00 og 15:30-16:30
Antall plasser pr. workshop: 10
Sted: Vitensenteret, Krona
Meld deg på her:
Workshop 1 kl. 14:00
Workshop 2 kl. 15:30


 

Skrotkunst

Kan man lage kunst av skrot? Kunstneren Kari Anne Helleberg Bahri som lager objekter og skulpturer av brukte materialer møter opp med masse skrot og skrap – ståltråd, skruer, lim mm – så kan deltakerne sette sammen, bygge og kreére skulpturer, figurer og andre objekter.
Tenk på alt vi kaster i dag fordi det har en liten feil, mangler en skrue eller har blitt hullete. Det er moro å kunne bruke dette til å lage noe nytt!
Ta gjerne med noe skrot du hadde tenkt til å kaste – en gaffel, en ødelagt paraply, en hatt, en sokk, en lampeskjerm –  eller noe annet rart.

Antall plasser: 10
Sted: Kulturskolen, Kunstrommet
Meld deg på her


 

Street dance

Liker du rytmer, bevegelser og trenger nye moves til dansegulvet? Matilde Heggeli og Karoline Stellander underviser og har danset ved Studio3 en rekke år og har flere medaljer i Hiphop og Pom.

Det blir en workshop kl 14:00 og en identisk workshop kl 15:00, og begge gruppene vil lære samme koreografi.

Kl 16:00 møtes begge gruppene, og de som vil kan prøve ut å danse sammen.
Meld deg på – dette blir gøy!

OBS: 2 workshops, kl 14:00 og kl 15:00. Felles samling kl 16:00-16:30.
Antall plasser pr workshop: 40
Sted: Krona, Dronerommet
Meld deg på her:
Workshop 1 kl. 14:00
Workshop 2 kl. 15:00


 

Kreativ skriveworkshop

Drømmer du om å bli forfatter? Er du en singersongwriter? Elsker du å skrive historier, dikt, rap og sangtekster, fantasy eller noe helt annet? Kom på kreativ skriveworkshop under UKM og lær ulike teknikker!
Du lærer enkle og morsomme metoder for å gjennomføre og utvikle dine tekster.

Utgangspunktet er hva DU liker å skrive! Du får masse gode råd av en ekte forfatter. Heiarop. Og sikkert nye venner.
Workshopen holdes av Siv Wyller. Hun bor i et gammelt hus på landet og skriver romaner med vanter på om hockeysveis og andre ting.

Antall plasser: 10
Sted: Kirkens bymisjon, 1. etg
Meld deg på her


 


Kortfilm – den store, korte historien

Lager du filmer, og vil lære mer av to profesjonelle filmskapere? I samarbeid med Viken Filmsenter tilbys en workshop i manus og dramaturgi for kortfilm. I workshopen ser vi på hvor lite som skal til for å fortelle en stor historie. Kurset holdes av Michael Mellomløkken Renjo & Marius Myrmel, som begge har mye erfaring innen kortfilm.

Om det er mulig, er det fint om deltakere tar med seg en halv a4-side med en ny kortfilmidè – eller noen idéer rundt sitt neste prosjekt.

Antall plasser: 12
Sted: Kirkens bymisjon, 2. etg
Meld deg på her


 

Den perfekte selfie?

Finnes den perfekte selfien? Hva er egentlig perfekt? Workshopen vil gå ut på å lære enkle triks for å få fint lys i bildene du tar, samtidig som vi skal snakke om selfie gjennom tidene, både av malere og fotografer. Målet med workshopen er å kunne ta bra selvportretter, som ikke handler om å se fin ut på bildet, men at det kanskje kan fortelle noe om deg.
Ta gjerne med klesplagg, gjenstander e.l. som er viktig for dere. Det kan være en genser du mener bringer lykke, en gjenstand du har fått fra noen du er glad i, hva som helst, men noe som er av betydning for deg. Vi har ansiktsmaling som dere kan bruke om dere for eksempel vil lage en kampselfie. Til slutt ser vi på noen av bildene dere har tatt og snakker om dem. Et bilde fra hver vil bli satt inn i en felles digitalplakat, fine minner å ta med seg!
Dere kan gjerne ta med kamera, ellers kan dere bruke mobiltelefonkamera.
Hilde er årets fylkeskunstner i Buskerud. Hun er utdannet fra kunstakademiet i Oslo, og jobber som kunstner og foreleser i fotografi ved HSN.

Antall plasser: 15
Sted: I gangen utenfor Musikkteatret i 1. etg
Meld deg på her


 

Action painting

Har du lyst til å slå deg løs med sprayboks, malerkost og sjablonger?
 Vi smeller sammen et digert bilde med teknikker fra street art, graffiti og abstrakt maleri. Det hele handler om samarbeid og improvisasjon. Målet er ikke å lage noe gjenkjennelig, men å skape noe vi ikke har sett før. Det handler om å gjøre fremfor å tenke eller planlegge. Vi bruker musikk som inspirasjonskilde i prosessen, og lar tankene, bildene og fargene som oppstår i fantasien følge strømmen av musikken, og ut på lerretet.
Kurset krever ingen forkunnskaper, bare godt humør og skaperlyst.
Workshopen holdes av Kenneth Stordalen og Patricio Estaban Briceno. Begge er utdannet på Kunsthøgskolen i Bergen, og lever og ånder for kunst.

Antall plasser: 12
Verk-Stedet, Hyttegata 1
Meld deg på her


 

Lag ditt eget halssmykke

Lei av å kjøpe smykker på Glitter og H&M? Lag ditt eget smykke sammen med en profesjonell gullsmed! Og du får med deg smykket hjem etterpå! 🙂
Workshopen holdes av designer og gullsmed Alvilde David-Andersen.

Antall plasser: 6
Verk-Stedet, Hyttegata 1
Meld deg på her


 

Teatersport/improteater

Dette er gøy!! Teatersport er for alle. Workshopen vil også gi unge kunstnere av alle slag en scenisk forståelse og trygghet, som de kan dra nytte av i mange sammenhenger i livet både som person og som artist/kunstner. Men mest av alt vil den bidra til at de som er med på denne workshopen blir kjent med hverandre og har det gøy sammen – i god UKM ånd! Workshopen holdes av Frøydis Rui-Rahman som er utdannet innen teater/drama og har lang erfaring innenfor arbeid med ungdom.

Antall plasser: 20
Sted: Kulturskolen, Salen
Meld deg på her


 

Musikkimpro

Erik Anti har workshop for musikere. Han har vært omtrent ukentlig på TV de siste 16 årene, og han har spilt med alt og alle i dette landet. Erik elsker UKM og har sittet i fagpanelet i UKM Buskerud i mange år. Til daglig jobber han på musikklinja ved Ringerike VGS.

Erik tilbyr en workshop som fokuserer på IMPROVISASJON. Dette er tema som kan høres vanskelig ut, men dersom man har noen «knep» så er improvisasjon kjempemorsomt!

Antall plasser: 15
Sted: Kulturskolen, Vaktmesterboligen
Meld deg på her