Fra opera til stoner metal

Sjangerbredden i Buskerud har ingen grenser. Det beviste Mose under første forestilling!

Av Synnøve Nordvik Helgesen

UKM Buskerud er et fylke med stor bredde, ikke bare i areal, men også i sjanger. Rett etter første forestillingens operainnslag, overtar tre langhårede gutter scenen.

  -Vi heter Mose, og spiller stoner metal, introduserer de seg når jeg får snakke med dem etter forestillingen.

Jeg har nettopp kjøpt en CD de gledelig signerte. Den inneholder egenskrevede låter, slik dagens nummer også er. På scenen dro de nemlig løs et rått showet med mye kraft.

Sangen de fremførte, heter Karsk. Den er skrevet av Mats Andreas Eriksen (19), som er bandets bassist. Ellers består bandet av Magnus Børresen (20) på vokal og Emil Øvrebotten (19) på trommer. De møttes på impro-jam på G60 i Drammen, og etter litt frem og tilbake ble ”Mose” dannet. Navnet kom Emil opp med, og de andre måtte erkjenne at det var et kort, enkelt og bra navn som slår an.

Foto: Daniel Widnes

  -Det beste med å spille er vel det sosiale. Man møter mennesker, og så kan man utforske og leke med musikken sammen, er de enige om.

De snakker lidenskapelig om musikk, både om hvordan de skaper sangene ved å finne melodier og beats, og hvordan de andre ganger bare jammer for moroskyld.

  -Man kan eksperimentere så mye, forteller de.

Det er heller ikke bare musikken de har eksperimentert med, for vokalist Magnus trappet opp med et stort flagg under fremføringen. Det har de laget selv, med formål om å skape en annerledes og unik opptreden.