– Opera faller naturlig for stemmen min

Cynthia har kun bodd i Norge i tre måneder, men har allerede rukket å ta UKM med storm.

Av Synnøve Nordvik Helgesen

En av deltakerne som opptrådte under første forestilling er 16-år gamle Cynthia fra Drammen. Hun har kun bodd i Norge i tre måneder, men har allerede rukket å komme godt inn i UKM-miljøet.

  – Jeg har sunget siden jeg var liten, og da jeg kom til Norge, lette jeg med én gang etter scener å kunne opptre på, sier Cynthia.

Cynthia er opprinnelig fra Kypros, og har tidligere reist rundt i flere land i Europa og opptrådt. Og i fjor deltok hun på et reality program i Kypros kalt ANT1 Rising Star. Hun var den yngste deltakeren, og kom seg helt til semifinalen.

Foto: Marius Jarlhof

Under årets UKM har hun fremført et krevende stykke fra Mozarts verdenskjente opera, Tryllefløyten.

-Jeg har hørt på opera siden jeg var liten, for foreldrene mine hører mye på det. Før sang jeg mest pop og andre typer sjangre, men nå er jeg blitt veldig glad i opera, og det faller naturlig for stemmen min, forteller Cynthia.

Cynthia nådde de skyhøye tonene helt uanstrengt, og det var gåsehudfaktor over hele fremføringen.