En animatør lagde 113 animasjoner på UKM. Og deltakerene har sett alle.

Ønsker du å lære hvordan Christian Hvatum lagde 113 animasjoner på 4 dager? da har du kommet til riktig sted!

Christian Bjørøen Hvatum er en ivrig mediedeltaker. Han har laget 113 VB’er for UKM i løpet av festivalen. Ønsker du lære hva en VB er og hvordan de blir laget? Les videre for å finne ut!

En VB er et begrep som stammer ifra ordet «VideoBånd». Dette er en videofil som er blitt produsert på forhånd og avspilles live. Christian har vært ansvarlig for alle animasjonene som har introdusert innslagene på scenen.

 

Hordan har du laget så mange klipp på kort tid?

«Fordi det skal lages så mange VB’er, er det viktig at man gjør det på en effektiv og enkel måte. Måten jeg har valgt å gjøre det på er å animere bakgrunn og tekst i et program som heter After Effects for deretter å lagre det som en mal man enkelt man bytte ut teksten på. Da er det bare å kopiere og lime inn navn og tittel så vipps er man ferdig. Det vil si at jobben med animasjon er bare gjort en gang. Det som tar lang tid er å generere den ferdige filen. Dette kan ta opptil 30sek på hver film, med tanke på at VB’ene varer i 7 sekunder og at det er så mange går det mye tid i dette.»

 

Hvordan var UKM for deg som media?

«UKM for meg har vært en fantastisk opplevelse. Man jobber med mange flinke deltakere, dyktige mentorer og alle er utrolig arbeidsvillige! Jeg blir utrolig motivert av å være med på arrangementer som dette! Nye venner er også en kjempe bonus. Dette er noe jeg har jobbet med i 3 år på VGS og et år som mediegrafikkærling.»

 

Ønsker å fortsette jobben din?

«Ja, absolutt! Dette er et fagfelt som stadig utvikler seg, og det er alltid mulighet for jobb. Det er også en herlig følelse å jobbe med noe jeg elsker.»

 

 

 

Daniel Widnes
Tekst og foto