Workshops på fylkesfestivalen i Buskerud 2019

For deltakere på UKM fylkesfestivalen i Buskerud 2019: Meld deg på workshops her! Her er lørdagens program for workshops som foregår...

For deltakere på UKM fylkesfestivalen i Buskerud 2019:

Meld deg på workshops her!

Her er lørdagens program for workshops som foregår mellom kl 14:30-16:30. Under finner du info om alle workshopene, samt felles link til påmelding.

Meld deg på NÅ for å sikre deg din favoritt! NB: Først til mølla!


Skrammelanen

Komposisjon og samspill med alle slags rare instrumenter.

Bli med på musikkverksted sammen med Jon Halvor fra Drivhuset musikkverksted! Her blir det spill på merkelige hjemmelagde instrumenter –  strengeplanker og blåsetuter, slagverk av ting fra loppemarkeder pluss noen spennende elektroniske lyd-dingser.

Vi utforsker hvilke lyder, klanger og rytmer som er mulig å få til, og finner ulike måter å spille sammen på og lager flere musikkstykker. Når vi er ferdige med én komposisjon gjør vi et lydopptak som senere blir lagt ut på drivhusets nettside : http://drivhuset.org

Max 15 deltakere. Meld dere på HER.


 

Sjakk

Sjakkfeberen brer seg over Norge!

Drømmer du om en gang å bli som Magnus Carlsen? Lengter du etter å lære det grunnleggende innen sjakk?
Da er dette workshopen for deg. Med Karl og Robert fra Kongsberg Sjakklubb er dere i de beste hender.

Max 12 deltakere. Meld dere på HER.


 

Improteater

Workshop med en av Norges beste improvisatører!

Lær de grunnleggende triksene for å bli god på impro! Her skal vi leke og tulle, lære viktigheten av å feile, å si ja!, og hvordan man kan bygge videre på hverandres forslag for å lage gode historier i farta.

Ingvild Haugstad er skuespiller ved Det andre teatret. For tiden er hun aktuell med Brageteatrets improviserte forestilling «Teaterkomiteen» der publikum er med å bestemme innholdet i historien! Ingvild ble norgesmester i teatersport i 2008, og er ofte med i impro-programmer på TV.

Denne workshopen er gitt til UKM av Brageteatret og Eventappen Bizzy.

Max 20 deltakere. Meld dere på HER.


 

Kortfilm

Workshop i manus og dramaturgi for kortfilm – den store, korte historien.

I workshopen ser vi på hvor lite som skal til for å fortelle en stor historie.
Kurset holdes av de unge filmskaperne Michael Mellomløkken Renjo & Marius Myrmel.

Om det er mulig, er det fint om deltakere tar med seg en halv a4-side med en ny kortfilmidè – eller noen idéer rundt sitt neste prosjekt.

Max 12 deltakere. Meld dere på HER.


Bokskulptur

Vi har et godt utvalg av gamle bøker, de fleste med tekst, men også noen med bilder. Disse bøkene skal dere bearbeide på ulike måter og oppgaven blir å lage en bokskulptur. Her kan dere leke dere med bøkene; ta dem fra hverandre, lime sammen, brette, skjære, klippe, male mm.

Du kan brette et fuglehus, skjære til et eple, lage en trekkspillbok, klippe ut dyr og innsekter og lime de inn helt  andre steder, male en historie, lage vaiende gress av en bok, collage osv. Dere vil få se en utstilling av bokskulpturer som dere kan bruke som inspirasjon for eget arbeid.

Max 20 deltakere. Meld dere på HER.


 

Selvforsvar

I løpet av to timer skal Henri lære bort grunnleggende selvforsvar. Dere trenger ingen forkunnskaper, og heller ikke treningsklær.

Master Henri K. er født i 1977 og er opprinnelig fra Kamerun og driver Bergstaden Taekwondo i Kongsberg. Han har holdt på med kampsport i over 30 år, både taekwondo, boksing, kickboksing og hapkido. Han har representert det norske landslaget i Taekwondo, og han har vunnet flere mesterskap både i Norge og i utlandet.

Max 40 deltakere. Meld dere på HER.


 

Lausdans

Bli med på luftige svev!

Lausdans eller halling er blitt danset i Norge siden 1800-tallet. Eks-UKM’er og lausdanser Torjus Bakken og felespiller Tone Anne Tveiten skal geleide oss gjennom en to timers workshop i lausdans der dere lærer forskjellige turer, karstykker og sammensetning av dansen.

Max 20 deltakere. Meld dere på HER.


 

Beatboxing

Beatboxingkurs for nybegynnere med Droolian.

Dere lærer å lage basstromme, hi-hat og skarptromme med munnen, melodi samtidig som dere beatboxer, basic rytme og pusteteknikk. Når det grunnleggende er inne vil dere lære flere og mer avanserte lyder og triks, og gradvis mer kompliserte rytmer. Droolian vil demonstrere og korrigere underveis, samt holde et lite show.

Julian Sommerfeldt aka Droolian har 20 års erfaring som beatboxer. Han har turnert med impro-rapgruppa Stor Overraskelse siden 2006, spilt improvisasjonskonserter, hatt fast forestilling på Det Andre Teatret og turnert med Lucy Swann.

Max 20 deltakere. Meld dere på HER.


 

Teknologisk workshop

På Vitensenterets blir det lagkonkurranse både i VR og programmering av roboter. Ingen forhåndskunnskaper er nødvendig.

Varighet: 60 minutter. Det blir to workshoper etter hverandre: kl. 14:30 og kl. 15:30.

Max. 20 deltakere per workshop. Meld dere på HER.


 

Grease Sing-a-long

Syng med for full hals til en gammel klassiker!

Bli med på filmmagi med en av verdens mest kjente filmer med John Travolta og Olivia Newton-John. Med Grease Sing-a-long kan DU være en del av showet og synge med John, Olivia, Stockard og resten av gjengen. Om du ikke husker teksten, så gjør det ingenting. Den kommer den opp på skjermen i herlig karaoke-tradisjon. Dette blir gøy!

Max 40 plasser. Meld dere på HER.


Lydeffekter på film

Har du noensinne lurt på hvordan man lager lydeffekter til film?

Said Rifay har lang erfaring innenfor lydetterarbeid og tar oss med på prosessen med å lage lyd til peiskos, brekke arm og mye mer:
– Generell info om lyd til bilde
– Atmos/FX
– Opptak/mixing

Max 15 deltakere. Meld dere på HER.