Jonas Benyoub elsker UKM

Tidligere kjendis UKMer, Jonas Benyoub, forteller om reisen etter UKM.

Jonas Benyoub er en rapper fra Ellingsrud i Oslo. Jonas har sunget Alf Prøysen viser siden han var 2 år. Han starta med å rappe på UKM i 2011 og kom seg videre til Trondheim og har holdt på med musikk siden da. Nå er han en godt kjent rapper i Norge og har vært signert i Universal i 2 år.

I begynnelsen

– Da jeg var barn fikk jeg bare lyst til å synge. Jeg gjorde det også bra på skolen, men på VGS falt jeg av fordi jeg visste ikke hva jeg ville gjøre videre annet enn musikk, sier artisten mens han tørker svetten etter en godt gjennomført konsert. Heldigvis valgte jeg å følge drømmen min om å jobbe med musikk og jeg angrer ikke et sekund, fortsetter han.

– Jeg synes at UKM er en kjempe kul ting. For meg var UKM en slags døråpner for å få stå på store scener, spesielt Trondheim spektrum var en fet opplevelse. Generelt har jeg alltid pushet folk i lokale områder til å melde seg på UKM, det er jo basert på at jeg hadde det gøy der selv. Jeg vil klart si at UKM har vært med på å booste karrieren.

Foto: Magnus Sørensen

Høydepunkter og tips

Noen høydepunkter i karrieren til Jonas inntil videre er at han jobber med noen av de største artistene i Marokko. Og i september spilte han foran 60 000 mennesker i hjembyen sin Casablanca. Det var veldig stort siden bestemoren hans er derfra, han sier at det er det største han har opplevd i karrieren sin hittil.

– Om du har lyst til å jobbe med musikk må du finne ut hva du vil gjøre innenfor musikken. Jeg føler ikke at man bare skal hive seg ut i musikkbransjen og prøve å bli signert. Det må først og fremst være gøy, men du må også ha et driv. Om man er ny artist er det viktig å være forsiktig. Det er mye kyniske folk i bransjen så man kan oppleve litt av hvert, det er absolutt noe du ikke bare vil kaste deg ut i. Bli flink i det du gjør og prøv å finne riktig plateselskap for deg eller bare gi ut musikken din som du ønsker selv.

Bonus

I det siste har jeg hørt mye på franske PNL. De er 2 brødre som har en veldig fin vibe i musikken sin. Jeg liker å slappe av til musikken og gå i et helt annet univers. PNL står for “Peace and Love”. Vil anbefale alle å sjekke dem ut!

Mitt mål er jo selvsagt å fortsette med det her. Book meg gjerne til Kongsberg igjen, jeg er 100% med. Ellers spiller jeg noen festivaler i sommer, hvis folk vil se på. Jeg håper på å nå toppen.

Marit Loddengaard Folkestad
Tekst