Eigersund

UKM (Ung Kultur Møtes) er et årlig offentlig kulturtiltak for barn og ungdom mellom 10 og 20 år.

Barn og ungdom kan melde seg på lokalmønstringen i kommunen. Den nedre aldersgrensen er 10 år i noen tilfeller (blant annet i Eigersund). Man må fylle 10 år i 2024 for å være innenfor den nedre aldersgrensen.

Under lokalmønstringen i Egersund kino og kulturhus lørdag 3. februar 2024 plukker en lokal jury ut noen få innslag som går videre til UKM-festivalen i Rogaland (også kjent som «fylkesmønstringen»).

UKM-festivalen finner sted i Sola Kulturhus 5.-7. apil 2024.

Man kan bli sendt videre fra UKM-festivalen i Rogaland/fylkesmønstringen til den nasjonale UKM-festivalen (cirka 30 deltagere fra hvert fylke) dersom man virkelig imponerer juryen hos fylkesmønstringen. For å være gammel nok til å gå videre til fylkesmønstringen må man fylle 13 år i 2024.

De som går videre (enten til fylkes- eller den nasjonale mønstringen) får stå på en større scene, og de som har deltatt med kunst får vist frem verket/verkene sine for et større publikum. Man får også tilbud om å bli med på kurs og workshops.

Hvis du er med i en gruppe må halvparten av gruppa være mellom 13 og 20 år.

Det vil si: Er du med i for eksempel ei dansegruppe eller et band hvor et fåtall av medlemmene er over 20 år kan de likevel delta sammen med resten av gruppa.

Du kan bare delta på mønstringer der hvor du har en tilhørighet, som i hjemkommunen din, der du går på skole eller lignende.

Man kan delta med musikk, dans, litteratur, teater, film, kunst (bilder/foto/skulpturer), fremføre poesi eller sketsj, sjonglere og mye mer.

Har du spørsmål om hva du kan delta med, eller lurer du på noe annet? Ikke vær redd for å ta kontakt!

 

Kommende arrangementer

Ingen planlagte arrangementer akkurat nå.

Tidligere arrangementer

LØR
03
FEB 2024
UKM Eigersund 2024

Egersund kino og kulturhus

LØR
18
FEB 2023
UKM Eigersund 2023

Egersund kino og kulturhus