Helt sirkus på Korslaget!

Korslaget tok pusten fra de fleste!

Fargerike kostymer, heiarop og sang fyller området utenfor Vågen Videregående Skole når korene gjør seg klare til dyst. Korslaget er det neste punktet på programmet. Paraden begynner å bevege seg i retning av sirkusteltet og korene konkurrerer allerede om å lage mest lyd.

Sanger og heiarop runger i gatene i Sandnes når deltagerne går i paraden og viser seg frem for lokalbefolkningen. De utstråler en glede og et engasjement som man bare finner på én plass, på UKM-festivalen. Når korene kommer frem til sirkusteltet er alle så gira at de så vidt klarer å finne plassene sine. Det tar ikke lang tid før alle korene står på stolene og roper av full hals.

Musikalbonanza

Stemningen er til å ta og føle på når konferansieren får ordet. Kjente og kjære sanger kommer på rekke og rad og sørger for en alle tiders stemning. Det er umulig å ikke synge med når sanger som ”You’re the one that I want”, ”Dancing Queen” og ”We’re all in this together” fremføres med en slik innlevelse og engasjement.

Det er lett å se at alle fylkene har forberedt seg godt. Sang, kostymer, koreografert dans er noen få eksempler på hva fylkene inkluderer i numrene de fremfører. Til tross for alt det imponerende de inkluderer i nummeret sitt er det gleden, innsatsen og samholdet som er viktigst. Brede smil og sterke vennskap vises i alle deltagerne. De går ”all in” for å ha det gøy sammen, men også for å vise at deres fylker er best. Hvem ønsker vel ikke å gå ut av sirkusteltet som vinnere av korslaget 2017?

(saken fortsetter under bildet)

Vinnerekstase

Det er vanskelig for deltagerne å holde nervene i sjakk når dommerne går opp for å avsløre vinnerne. Folk klarer så vidt å sitte stille når dommerne tar mikrofonen, spenningen fyller hele rommet. Når de sier at det står mellom to forskjellige kor, trekker alle deltagerne pusten. Når de tilføyer at det ble uavgjort den første gangen de stemte om hvem som fortjente å vinne, kan man se nervøsiteten i øynene til deltagerne.

De forteller at det stod mellom koret som besto av Nordland, Møre og Romsdal, Telemark og Sør-Trøndelag og koret som besto av Buskerud, Hedmark og Hordaland. Det kan bare være én vinner og etter en stund annonseres det at det er koret som besto av Nordland, Møre og Romsdal, Telemark og Sør-Trøndelag vant! De bryter ut i et intenst gledesrop og jubel. Selv om et av korene ble kåret som vinner, falt ikke trykket eller gleden blant de andre deltagerne. De bryter ut i spontan-jam à la UKM-festivalen!

– Stemningen er definitivt på topp, alle koser seg!
Tea Megaard (15)

(saken fortsetter under bildet)

Hvem danser vel ikke i burgerkø?

Lukten av mat fyller teltet, alle er sultne og klare for grillmaten de skal få servert om en liten stund. Køene blir fort lange, men til tross for litt ventetid er humøret til ungdommene fortsatt godt. Musikk fyller teltet og noen danser på scenen, andre danser i matkøen. Det er disse små tingene, som allsang før, under og etter et måltid som vekker UKM-festivalfølelsene hos de aller fleste.

Det skal nok mye til før deltagerne lander på jorda igjen etter denne kvelden!

Ingrid Angela Gravem Isaksen
Tekst
Thea Sofie Olaussen
Foto
Inger Marie Gunderhuset
Foto