Oppturer og nedturer

Vi nærmer oss slutten på UKM-festivalen. Deltagere er slitne, madrassen er nesten tom for luft og vakten i gangen er veldig lei oss, men hvem er det som aldri gir opp?

Det du skal få lese nå er et eksklusivt intervju. Jeg satte meg ned med en av de mest opptatte skikkelsene på UKM. Den har vært taus i ca. 5 år og gjort jobben sin uten å klage. Den har jobbet seg gjennom oppturer og nedturer. Det er en ære å få sette seg ned og snakke med Heisen her på UKM.

Hvordan er det å være heis?
Det blir mye tunge løft i arbeidsdagen og dette har vært en lang uke. Alltid mye oppturer og nedturer og man føler seg rett og slett litt rastløs, så jeg gleder meg til å ta sommerferie.

Hva liker du å gjøre utenfor arbeidstiden?
Jeg er veldig glad i musikk og film! Jeg digger rett og slett Heisann Montebello. Karpe Diem tar tak i et tabubelagt tema slik jeg opplever det. Heisann er jo en klar referanse til Heis Sandnes som er der jeg er ansatt, og de skal ha mye skryt for det de gjør. Og jeg unner meg også ofte å se filmen The Twilight Zone, selv om heisen til tider kan være litt skummel.

Tror du at du noen gang kommer til å bytte jobb?
Man kan bli lei av det samme gamle, og jeg har jo drømmer om å pensjonere meg og få mulighet til å slappe av som heis i syden, men jeg liker å fokusere på arbeidet mitt her og nå, dag for dag.

Har du noen idoler?
Det er litt flaut å tilstå når du har vært i gamet så lenge som meg å skulle ha noen idoler, men jeg mener heisen i Eiffeltårnet i Paris er imponerende, heisen i TV-tårnet i Berlin er også veldig imponerende!

Hvilke norske heiser har du mest respekt for?
Helt klart heisen på Oslo Plaza! Der har du en rutinert bauta med en skikkelig populær jobb. Men vi må ikke glemme heisen i Tyholttårnet i Trondheim heller, den får litt lite oppmerksomhet syns jeg.

Og plutselig, før vi vet ordet av det er dette skup-intervjuet brått ferdig. Heisen gir klar beskjed:
“HEISEN GÅR NED!”

Ola Kvamsdal
Kunstner
camilla.lie
Foto