Tour De Flerkamera

Sju og tredve skritt bortover, heisen opp og innover, ligger flerkamera. En god gjeng som jobber til svetten renner.

Imøtekommende mennesker. Intern humor. En god latter i lufta. Denne typen mennesker er sjeldent foran kamera. Derimot kan de ofte ses bak kamera, der de løper, nesten usynlig, over scenen. Men vet du hvordan de jobber?

De klipper, filmer, redigerer, streamer og koser seg. Artistene blir vist frem på best mulig måte. Ulike vinkler. Zoom inn, 3 – 2 – 1, bytt kamera. Et velsmurt maskineri, som trives best bak kamera.

Han som sitter på regi klarte å skru av mikrofonen sin, så han satt og snakket med oss uten at vi hørte det. Det ble til at plutselig filmet kameraet mitt midt i zoomingen, så jeg bare måtte stoppe, sier Synne Berg.

Maren Stenbakken
Tekst
Kenneth Paulsen
Video