Tilbake

Hva er viktig når vi skal lage festival i Bodø?

Helgen 13. til 14. januar samlet festivalutviklerteamet seg for en produktiv helg med workshop.

Helgen 13. til 14. januar samlet festivalutviklerteamet seg for en produktiv helg med workshop. I løpet av to dager fikk vi lagt store planer for den kommende landsfestivalen i Bodø.

Teamet har snakket om alt fra unik kunst og sosiale aktiviteter, til lokal og bærekraftig mat. Det skal være en balanse mellom Bodøs sjarm og kultur med nye, spennende idéer som sammen skal danne grunnlaget for en helt uforglemmelig festival.

Når vi nå planlegger videre en storstilt festival i Bodø, står respekten for det lokale miljøet og den kulturelle rikdommen sentralt. Det betyr å trekke inspirasjon fra den nordnorske naturen, samtidig som vi åpner for nye inntrykk og inspirasjon fra hele Europa. Dette skaper en unik blanding av det tradisjonelle og det moderne, noe som vil gi deltakerne en ekte Bodø-opplevelse.

Festivalen blir ikke bare å bære preg av nordnorsk kultur, for samtidig skal europeisk kultur få skinne under årets landsfestival. Midt i Rensåsparken i Bodø skal vi sette opp et langreist sirkustelt, hvor kanskje noen snodige karakterer vil henge rundt. Dette teltet blir ikke bare et sentrum for underholdning, men også et symbol på kulturell sammensmelting – en møteplass for ulike kunstformer og tradisjoner.

Sirkusteltet vil være et sentralt symbol på festivalens europeiske dimensjon. Foto: Magic Mirrors / https://magicmirrors.com/

Fyrverkeri fungerer kanskje ikke så godt på Bodøs lyse sommernetter, og i et område hvor nattehimmelen sjelden blir mørk nok for vanlige fyrverkerier har vi kommet opp med en genial og fargerik løsning: Pulverkanoner.

Istedenfor vanlig fyrverki kan vi heller fylle himmelen i alle UKMs farger, noe vi håper vil skape en spektakulær og minneverdig opplevelse.

Fyrverki fungerer dårlig på en vanlig sommerkveld i Bodø. Istedenfor kan vi fylle himmelen i alle UKMs farger. Foto: Adam Whitlock | unsplash.com

Vi gleder oss enormt til å se festivalen ta form, og ekstra mye til å ønske alle deltakere, reiseledere og fylkeskontakter hjertelig velkommen fra 21.-25. juni til Rensåsparken i Bodø 67˚ nord!

<3 Teamet i nord <3