Tilbake

UKM-festivalen 2024 (Arktisk Puls) søker festivallåt!

Har du låta vi ser etter?

Landsfestivalen for Ung Kultur Møtes (UKM) arrangeres i Bodø 21.–25. juni 2024! I den forbindelse søker UKM en nyskrevet, nordnorsk festivallåt som fanger entusiasmen, spenningen, skaperviljen og samholdet som alltid har preget arrangementet. Fjorårets festivallåt «Sammen e me bedre» ble en slager under landsfestivalen i Trondheim, og nå vil UKM fortsette tradisjonen med en låt som tar temperaturen på stemningen når UKM-festivalen arrangeres nord for polarsirkelen for første gang.

Vinneren får innspilling i profesjonelt lydstudio med oppfølging av produsent underveis, i tillegg til digital utgivelse av låten for strømming og nedlasting. En jury på fem personer med bakgrunn fra musikkmiljøet i Bodø plukker ut vinnerlåten basert på en helhetsvurdering.

UKM-festivalen, som i år har fått tittelen «Arktisk puls» og er en del av programmet til europeisk kulturhovedstad Bodø2024, samler årlig over 400 ungdommer til konserter, verksteder, utstillinger og mye moro over fire fartsfylte dager. Ungdommene selv bidrar både under planlegging og gjennomføring av arrangementet, som føyer seg inn i UKMs målsetting om å være Norges viktigste kulturelle møteplass for unge.

Kriterier:

 • Låten må være under 3 minutter og 30 sekunder og handle om / ha en forbindelse til UKM
 • Vi ønsker oss en dansbar låt, med et fengende refreng man kan synge med på
 • Vi ønsker oss norsk tekst, gjerne på dialekt
 • Alle som sender inn bidrag må være forberedt på å fremføre låten live
 • Bidrag sendes inn via e-post til kriuns@nfk.no

Juryen består av:

 • Kristoffer Nohr Unstad (produsent)
 • Julius Krokslett (musiker)
 • Isabel Mjelde Karlsen (musiker)
 • Luca Ramskjell (musiker)
 • Edward Valentin Engen (musiker)

Kontakt:

 • Kristoffer Nohr Unstad (produsent for festivallåt 2024): kriuns@nfk.no / tlf. 416 50 831
 • Jens Smith Wergeland (festivalsjef/høvding for UKM-festivalen 2024): jenwer@nfk.no / tlf. 950 71 887