Take-Off med alle sidene av UKM

Underholdning og engasjement fra start.

I kveld var deltakerne på årets fylkesfestival for første gang samlet i storsalen, der alt ble sparket i gang av fylkeskontakt Johanne sin fengslende sangstemme. I publikum satt deltakerne i sporadiske grupper og opplevde de første minuttene av helgas UKM-eventyr. De estetiske lyskombinasjonene, den spente stemningen og den vandrende applausen satte inntrykk i både de nye og gamle. Da åpningsnummeret stoppet, braket den fulle kraften av applaus i salen løs, og Hedmarks fylkesfestival var offisielt i gang.

Take-off forestillingen bestod av taler og introduksjoner, arrangører og deltakere, sang og monolog, ferske og veteraner, og minneverdige ord. Vi ble tatt med gjennom en forestilling som på mange måter representerte UKM; underholdningen, vennskapet, engasjementet fra både UKM-sirkelen og utenfor, og ikke minst en felles glede over kultur. Som fylkesordføreren sa, «kultur er limet i samfunnet», noe UKM definitivt viser gjennom hvordan alle mulige mennesker bringes sammen gjennom nettopp kultur.


Tekst:
 Amanda Straume
Foto: 
Marielle Bertheau, Nora Leone Bondø, Emma Evensen