– Jeg vil si sannheten

Susanne Seierstad (16) bruker poesi for å åpne folks øyne.

Susanne deltar i år med å lese opp sitt selvskrevne slam-dikt på scenen. Det var faktisk på grunn av skolen at hun meldte seg på UKM, Susanne hadde nemlig sendt diktet sitt til en engelsklærer som sa at hun burde melde seg på.

 Diktet handler om min spiseforstyrrelse som jeg ble diagnostisert med i høst, og om hvordan den ikke er pen, sier hun.

Foto: Nora Leone Bondø

Ordkunstneren fra Eidskog begynte å skrive poesi etter at hun hadde lest en del slam-dikt, og fant ut at det var en fin måte å håndtere problemene livet kastet på henne. Nå håper hun å kunne uttrykke noe med diktene hennes, og å åpne folk sine øyne.

Jeg hørte så mange dikt som var om hvor fantastisk og romantisert det var og hvor pen man ble, og det er ikke sånn. Jeg vil si sannheten, forteller Susanne.

UKM ble da arenaen hun har valgt å få til dette på, og med god grunn. Det hun synes er best med UKM er nemlig alle de fantastiske menneskene hun får møte. Susanne sier selv at vennene hennes og deres støtte er en av hennes motivasjoner i livet, og det at man får bli kjent med så mange åpne og aksepterende folk er en svært elskverdig side av UKM. En side vi fikk føle ekstra på med den kraftige applausen og støtten som brakte løs da opptredenen hennes var ferdig.

 

 

 

 

 

Amanda Straume
Tekst
Marielle Bertheau
Foto