Markus på «Hele Hedmark synger»!

Du har kanskje sett Markus på UKM? 24. mai var han finalist i konkurransen «Hele Hedmark Synger».

Vi satte oss i bilen på veg til Åmot, bare en måned etter fylkesmønstringen fant samme sted. Det var en spent Markus som var på veg til finalen i «Hele Hedmark Synger».

Dette er en konkurranse arrangert av Østlendingen og OnTrack Studio i Åmot, som mål å løfte fram musikere i fylket. Alle finalistene fikk produsere sin helt egen låt, og vinneren fikk intet mindre enn en platekontrakt. Det var åtte finalister med.

– Det har vært en lærerik opplevelse, sier Markus Delbekk (19)

Markus er et kjent fjes i UKM-sammenheng, og har vært med i mange år, både som artist og arrangør.  Å vinne var ikke hovedfokuset til Markus, han tenkte at det å delta i en musikkproduksjon ville være en god erfaring, og meldte seg derfor på. Der spilte han inn et cover av sangen «Sweet Annie».

Den kan du høre her: https://soundcloud.com/ontrackmusic/markus-nicolay-delbekk-sweet-annie-cover

– Man får spille inn sangen sin i et ekte studio, med proffe folk, og får låta til odel og eie, forteller Markus.

Men man måtte ikke bare spille inn en låt, man måtte også kunne framføre på scenen, og få kommentarer fra dommere i etterkant. Markus sin dype røst ble satt pris på blant dommerene.

– Det var veldig gøy å stå på scenen, og så få tilbakemeldinger av flinke fagfolk, sier han.

Det var ikke bare Markus som hadde gjort seg fortjent til en plass i finalen. Det var også sju andre unge, dyktige sangere med.

– De andre er veldig flinke. Alle er jo håndplukket av produsentene, som gjør at kvaliteten på det som blir levert er veldig høy. Med både opera, country, pop og viser har de vært flinke til å plukke ut innslag som viser dybden i fylket. Det er fint.

Du kan høre alle sangene og mer fra Ontrack Studio her: https://soundcloud.com/ontrackmusic

Marte Emilsen
Tekst og foto