Husband 2019

Årets husband på Hordaland-festivalen blir ledet av kapellmester Eirik Marinius Sandvik.

Deltakere som skal bruke husband i 2019 får muligheten til å øve med dette 30./31. mars i Bergen, samt generalprøve på scenen den dagen de skal opptre med husbandet.

Eirik Sandvik. Foto: Xin Li

Gitarist:
Eirik Marinius Sandvik er en gitarist og produsent fra Bergen. Han har bred erfaring som livemusiker etter å ha spilt med en rekke band og artister, og jobber til daglig som plateprodusent i eget studio. Som produsent er Sandvik vant til å veilede og jobbe pedagogisk med klienter, samt finne kreative løsninger i ulike situasjoner. Har også jobbet som musiker ved Den Nationale Scene og i flere tverrfaglige prosjekter mellom film og musikk.

 

Jonas Særsten. Foto: Ella Stormark

Piano/synth:
Jonas Særsten er en utøvende musiker basert i Bergen med keyboard, orgel og piano som hovedinstrument. Har bred erfaring fra både studio- og konsertvirksomhet. Har de siste årene hatt sitt hovedvirke som keyboardist, komponist, korist og låtskriver i psychrock-bandet Shaman Elephant.

 

Pablo Tellez. Foto: Kristoffer Øen

Bass:
Pablo Tellez er bassist og fast medlem av bandet Young Dreams, som mottok
Spellemannsprisen i 2013 for beste album i kategorien Indie. Sammen bandet har han gjort flere omfattende Norges-, Europa- og Asiaturneer. Som frilansbassist har han spilt konserter i både Norge og i utlandet med en rekke band og artister, samt vært med på en god del utgivelser. Som musikkterapistudent og tidligere instruktør i bass, trommer og samspill ved AKKS Bergen og Arna og Åsane kulturkontor, har han opparbeidet seg solid pedagogisk erfaring med ungdom.

 

Jakob Hjelmeland. Foto: Tiril Hjelmeland

Trommer:
Jakob Hjelmeland er en trommeslager fra Førde, bosatt i Bergen. Han har spilt med artister som bl.a. Miss Tati og HP Gundersen. Han har et bredt sjangerspekter som inkluderer blues, storband, hip-hop, rock og indie. Som instruktør ved Lipstick Music og Kom Nærmere har han også pedagogisk erfaring. Hjelmeland er også med i husbandet i UKM Nordhordaland 2019.

 

Klassisk pianist:
Leila Diehr har spilt piano fra hun var 7 år gammel, og vunnet priser både som solist og akkompagnetør på ulike konkurranser i Tyskland. I dag studerer hun utøvende klassisk piano ved Griegakademiet, og underviser selv en stor gruppe elever.