Hva er UKM

Finn dine folk

Noe av det beste med å gjøre det du liker, er å finne andre som liker det samme. På UKM finner du mest sannsynlig noen med like stort engasjement som deg selv. I UKM er alle et lag, og mange får gode venner.

Akkurat deg, ja

For gammel eller for flink, sier du? Eller kanskje du tenker at du ikke har noe å bidra med? Det som gjør UKM til et fint sted å være, er at det er plass til alle. Vi har et proft og trygt opplegg på alle nivåer, og du vil få god oppfølging av dyktige folk hele veien.

Level up!

I spill må man ofte åpne nye dører eller overvinne et monster for å komme videre. Sånn er det i UKM også! Det kan være skummelt å vise frem det du har laget, men tenk hvor gøy du synes det er å se hva andre kan. Hvorfor skulle ikke de tenke det samme?

Prøv noe nytt

For deg som er trygg på det du kan fra før, så anbefaler vi å strekke strikken litt. Hvis du er knallgod på vokal, hvorfor ikke lære å spille gitar i tillegg? Eller kanskje du gjør diktanalysen i norsken i søvne, men helst vil lære å ta bilder? I UKM kan du utvide horisonten og oppdage skjulte talenter.

I UKM får du mulighet til å ikke bare vise hva du kan, men også se hva andre driver med. Å møte andre som er opptatt av kultur, er både inspirerende og motiverende. Du får også sjansen til å lære nye ting. UKM har dessuten flere samarbeidspartnere, så reisen din stopper ikke her. Mange UKM-ere har blitt oppdaget av eksterne arrangører og fått spennende tilbud utenfor UKM

Konkurranse schkonkurranse

UKM handler ikke om å konkurrere. UKM handler om å ha det gøy, sånn på ordentlig. Det handler om å være sammen med andre og jobbe mot samme mål: nemlig å skape noe sammen.

… men kommer ikke noen videre, da?

Joda. Vi i UKM ønsker å lage så mange morsomme arrangementer som mulig gjennom året. Derfor har vi både lokalmønstring, fylkesfestival og UKM-festivalen hvert år. Det er ikke plass til alle på alt, men alle er med på noe! Fylkes- og landsfestivalen er dessuten en gulrot for deg som ønsker å møte enda flere likesinnede utenfor lokalmiljøet ditt, selv om det viktigste skjer lokalt.

UKM driver ikke bare mønstringer og festivaler, men tilbyr også workshops og andre arrangementer gjennom hele året. Noen fylker har skoleturneer, mens andre har utveksling med andre festivaler både i Norge og utlandet. Finn ut av hva som er mulig å være med på i ditt fylke! Du kan også engasjere deg i UKM Media eller Unge Arrangører.

Gi tilbake!

I tillegg til å bidra på eller bak scenen og være til stor inspirasjon for nye og yngre deltagere, kan du også bidra i ditt lokale UKM. Kanskje kan du være mentor for yngre deltagere, eller holde workshops? Ledererfaringen vil være nyttig når du skal ut i arbeidslivet. Mange savner dessuten UKM når de er for gamle til å delta, så dette kan være redningen for deg som allerede har UKM-abstinenser!

Uansett hvem du er, hvor du bor og hvilke kulturinteresser du har:
Vi gleder oss til å møte deg! Velkommen til UKM!