Workshop under UKM fylke

  Her følger beskrivelser av workshop dere kan velge under UKM fylkesfestival 2019.

 

Her følger beskrivelser av workshop dere kan velge under UKM fylkesfestival 2019. Alle musikere må velge et førstevalg og et andrevalg og sende dette til kommunekontakten innen søndag 10 mars. Det kan sendes på SMS til Thea på 48199046.

Dansere, Media, Unge Arrangører, konferansier og sceneteknikkere skal på sine respektive workshop, men vi har lagt med alle workshopene slik at de som er interessert kan se hva som skal foregå 🙂 Det er obligatorisk å delta på sine workshop under festivalhelgen.

MUSIKK

Bandworkshop med Edin-Johan og Vegard Karlsen (20 plasser) Denne workshopen vil fokusere på samspill, roller i band og produksjon. Det blir aktivt samspill og målet er at dere skal lære hva det virkelig vil si å være en del av noe større. Her skal vi leke med rytmer, spille riff, lage låtskisser og produsere roller som sammensatt vil høres ut som skikkelig fet musikk. Vi gleder oss utrolig masse til å være sammen med dere og håper at alle som kan og har lyst melder seg på! – sier Vegard og Edin-Johan. (OBS! Vokalister i band anbefales å melde seg på vokal eller låtskriver workshop!)

Låtskriverworkshop med Eirik Gjendemsjø og Suzana Johansen (LIMPI) (20 plasser) Her skal vi se på grunnleggende låtskrivingsteknikker, hvordan en låt kan struktureres og snakke om prosessen fra ide til ferdig låt. Målet er å gi dere verktøy dere kan bruke for å heve nivået på fremtidige låter. Om du har en låt du vil vi skal se på er det åpent for det og hvis du er åpen for en «challenge» har vi kanskje en på lur.Det vil være lavterskel og du er hjertelig velkommen om du har skrevet 100 låter, 1 låt eller om du bare har veldig lyst til å prøve!

Vokalworkshop med Iva Thorarinsdottir (20 plasser) Kurset gir dere en oversikt over hvilke verktøy dere kan bruke for å få frem flere klangmuligheter og funksjoner i stemmen. Målet vårt er å utforske stemmens muligheter, samtidig som man sørger for en sunn teknikk. Det blir en kort innføring i klassisk stemmebruk før vi skal eksperimentere med ulike teknikker som assosieres med forskjellige stemninger eller sjangere. Dette blir spennende!

Digital musikkproduksjon med Bendik Baksaas og Kjetil Jerve (20 plasser) Bendik og Kjetil inviterer til workshop i utøvende elektronisk musikk og minimalisme. Med trommemaskiner og samplere bruker de repetisjon og «less is more»-prinsippet i sitt arbeid med komposisjon og improvisasjon. Bli med å utforske hvordan all repetisjon skaper rytme, hvordan enkle lyder kan varieres og bli til noe nytt ved hjelp av elektroniske maskiner. Jerve og Baksaas presenterer en leken arbeidsmetode både for å lage musikk og improvisere i samspill med andre.

PODKAST:

Podkastworkshop med Morten Brørby Sandvik (8 Plasser) Har du en programleder i magen? Sitter du på en god podkast idè, eller vil du styre teknikken bak en livesending? På podkast-workshopen vil du få en innføring til arbeidet bak en podkast – fra idèarbeidet, stikkprodusering, mekking av jingle til ferdig produkt. Hvordan unngår man fallgruver, hva må man tenke på til en live-sending og hvordan overfører man manus til sending – og hvor mye manus bør man egentlig ha? Du vil få mulighet til å prøve forskjellige roller som programleder, teknikkansvarlig, prosjektleder med mer. Det blir en dag med planlegging og en dag med gjennomføring av livesending med UKM-publikum.

KUNST

Digital kunst ved Geir Ove Pedersen (20 plasser) Her går vi i dybden på de forskjellige kreative teknikkene dere kan ta i bruk for å bli en bedre historieforteller. Finn skuespilleren i dere og fokuser enda mer på innholdet dere lager. Underveis vil dere få se flere gode eksempler og ikke minst få muligheten til å teste dere selv ut. Vi ser også nærmere på utstyr, virkemidler, teknikker og hvilke apper man kan bruke. Ta med dere en fulladet smarttelefon og gjør deg klar til en spennende og kreativ workshop!

Street-Art ved Sølvi Høibakken (10 plasser) På denne Workshoppen jobber dere som Street Artist / motedesigner med stensiler fra kjente StreetArt kunstnere som printes med spray på tekstil. Arbeidsprosessen er rask, leken og intuitiv, og vi skal finne overraskende komposisjon og motiver i løpet av arbeidet. Hva kan vi finne som kan benyttes i print-prosessen, og har du ett statement? Trykket blir til en one-off shirt til slutt. Kanskje dette blir årets tøffe UKM19 Runway Fashion Show? (Husk å kom i arbeidsklær/maleklær)

DANS:

Bollywood-dans med Stacey Rasch-Olsen.

TEATER- OG LITTERATUR:

Slampoesi og beat-workshop med Taro Cooper og Beatur.