Kunstutstilling!

Lørdag klokken 11:00 var skolebiblioteket i Midsund tettpakket med folk.

Det var både artister, kunstnere og nysgjerrige skuelystne til stede. Utstillingen er et fast innslag på UKM og består av kunstverk produsert av deltakerne og er en viktig del av ung kultur i Møre og Romsdal.

Kunstvernissagen startet med en intimkonsert med gitar og sang, og deretter ble noe av kunsten fremvist og presentert med kunstnerne Johan W. Ulla (19) og Vilde Hellevik Borgen (17) fra Haram. De forklarte litt om hva bildene handlet om og også historien bak deres egen kunstinteresse.

Johan W. Ulla Johan W. Ulla

Deretter var det kunstvandring der besøkende kunne hilse på kunstnerne. I alt var det nesten seksti forskjellige innslag og det tok godt over en time å se gjennom alle de forskjellige kunstverkene. Man kunne finne alt fra naturfoto, skulpturer, 3D-printede objekt samt mange andre medier og uttrykksmåter.

Håvard Bævre Ellingsgård

Blant de unge håpefulle artistene finner vi Håvard Bævre Ellingsgård (16) fra Nesset. Han stiller med et mørkt portrett av en mann. Når jeg spør han hva mannen i bildet gjør svarer han «Reflekterer. Bildet heter Illuminated og det er livet han tenker på.»

«Ungdomsklubben i Nesset har nylig fått et fotostudio i lokalene sine, så jeg og en medelev tok noen bilder sammen.  Jeg hadde UKM i tankene og ville se hvor langt jeg kunne komme med dette fotografiet.» svarer han.

«Jeg har vært interessert i fotografi lenge og driver med det på fritida, så jeg tenkte at det hadde vært gøy å bli med som fotograf. Jeg må si at jeg kjenner det i bena etter å ha løpt foran scenen i hele dag!»

«For det er vel nok å gjøre på Media», lurer jeg, «hvor mange bilder har du tatt så langt?»

Ca 3-4 000, svarer Håvard. «Jeg hadde nemlig kameraet på sportmodus. Da tar det mange bilder på en gang. Det ble en stor jobb å slette de jeg ikke skulle ha etterpå, så jeg angret fort på at jeg hadde på denne innstillingen.»

«Hva synes du er det beste med UKM? Maten?», spør jeg til slutt.

«Jeg synes det er samholdet! Det er en god mulighet for ungdommer som deler kreative interesser til å møtes. Det er også en mulighet for å komme seg ut, og få vist frem hobbyen til et villig publikum! Men joda, maten er god den!»