Forside

Info 2 – deltaker

Hva: UKM fylkesfestivalen Møre og Romsdal,
Sted: Braatthallen, Kristiansund.
Tid: 3.-5.mai.


Kjære UKM-deltaker!

Gratulerer med uttaket til UKM Fylkesfestival 2019! Vi regner med at du er informert om at du/dere er blant de som får reise til UKM fylkesfestivalen for å representere deres kommune 3.-5.mai i Kristiansund. Totalt blir det over 350 andre deltakere fra fylket og vi håper og tror du vil få mange gode opplevelser og nye bekjentskaper som vil vare livet ut!

Vi ber deg om at du leser nøye gjennom denne infoen og får med deg det du trenger for at festivalen blir best mulig for deg/dere. For å bekrefte at du skal delta, må du fylle ut skjemaet nederst etter du har lest infoen. Er du under 18 år må dine foresette ha lest og forstått innholdet av infoen.

Deltaker på scene: Alle møter opp til oppsatt teknisk prøve! Hovedscenen er ved Braatthallen i Kristiansund. Program for alle sceneforestillinger finner du her https://ukm.no/moreogromsdal/program/. Alle skal gjennom teknisk prøve på scene for å sette lyd/lys. Dessverre får en ikke gjort hele innslaget pga trangt program. Husk à 5 minutter pr innslag på sceneopptreden. Du får gjort opptreden på hovedscenen slik som på lokalmønstringen, men kan også bli spurt om å delta på andre ting under helgen. Alle sceneinnslag blir livestreamet på www.ukm.no/moreogromsdal.

Deltaker med kunst: Kunstutstillingen vil være i Braatthallen. Denne vil være åpen for alle under hele festivalen frem til søndag kl.13.00. En mer høytidelig åpning (Vernissage) av kunstutstillingen vil skje lørdag 4.mai kl.12.30. Alle kunstdeltakerne skal være tilstede under åpningen, for å presentere sin kunst. Bilder av alle kunstverk blir også vist på storskjerm under sceneforestillingene denne helga. Om du ønsker å stille til et kort intervju på scenen så kan du melde interesse i bekreftelsesskjemaet under. I forestilling D, lørdag 4.mai ønsker vi å få alle kunstnere opp på scenen.

Se her eller www.ukm.no/mr  for å sjekke om ditt kunstverk er registrert og om det er bilde av kunstverket (trykk på ditt innslag på siden).

Minst en deltaker skal representere hvert kunstobjekt. Merk kunstverkene med navn om mulig. Skal kunstverkene monteres, må monteringsanvisning følge med der det er nødvendig. Innrammet kunst bør ikke ha glass, men pleksiglass om det skal sendes. Erfaring viser at glass knuses ofte i forsendelse. All kunst skal være ferdig til opphenging/visning.

Kunsten må du eller reiseleder sørge for å ta ned/ pakke søndag mellom 1300-1500 før du drar fra Braatthallen. Reiser du før må du avtale med andre som kan ta med kunsten for deg. UKM Møre og Romsdal sender ikke kunst tilbake.

NB: Kunstverk blir ikke forsikret av oss, så husk pakk godt inn ved innsending! Har du fått beskjed om å sende kunsten din og ennå ikke gjort det? Send innen 12.april:

Kulturenheten i Kristiansund v/Marit Dullaert
Servicetorget
Vågeveien 4,
6501 Kristiansund

Deltaker med film: Film skal ha blitt lastet opp av din lokalarrangør, ta gjerne kontakt med arrangøren for lokalmønstringa om din video ikke er synlig/vises her: Se alle filmene her . Filmer vises under sceneforstillinger fordelt utover helgen i Braatthallen og blir streamet på www.ukm.no. Filmskaper kan bli kontaktet av en konferansier og det er ønskelig at filmskapere blir tatt opp på scene før filmen vises under mønstringen og si noen ord om sin produksjon.

UKM media produserer alt som skjer på nett under fylkesfestivalen, dette er alt fra flere-kameraproduksjon, videoreportasjer, foto, edit, og mye mer. Som filmskaper ønsker vi at du er med å skape innhold under mønstringen sammen med UKM Media. Du vil få en SMS om tilbudet.

Se denne stemningsvideoen som viser litt hva UKM media gjør: http://tv.ukm.no/info/8281-UKM-Media

Deltakere som er arrangører, konferansierer eller media: Vi ønsker at flest mulig møter tidlig på fredag for å kunne forberede seg til forestilling A. Deltakerne bør møte før kl.16.30 for å få felles info. Videre praktisk info blir utsendt når det nærmer seg.

Overnatting: All overnatting skjer i klasserom med gåavstand fra hallen. Du må selv ta med sovepose og liggeunderlag. Deltakere fra din kommune får tildelt klasserom, men noen kommuner må dele rom med andre. Dette innebærer at gutter og jenter sover på samme rom. Kommunene sørger for voksne reiseledere som skal være sammen med dere hele helgen. Ta kontakt ved spesielle behov!

Oppmøtetid: Alle deltakere og reiseledere skal innregistreres ved festivalkontoret (sekretariatet) ved ankomst i Braatthallen.  De som skal opptre på fredag har teknisk prøve fra kl.17.00 og må være på plass i Braatthallen i god tid. Konferansierer, UKM Media, Arrangører (UA) og URG er ønsket så tidlig som mulig før kl.16.00, men for noen blir dette vanskelig i forhold til skole og reisetid.  Se rammeplan for spesifikke tider.

Verksted og annet: Lørdag formiddag blir det arrangert forskjellige verksted som vi håper faller i smak. Her er det mulighet for både å prøve noe nytt eller få påfyll for den en interesserer seg for mest. Info om verksteder kommer snart, du vil få varsling på SMS når dette er legges ut på nettsiden. For de som ikke ønsker å delta på verksted så er det mye annet å finne på i Kristiansund denne helgen! Mer om dette blir lagt ut på nettsiden.

Viktige beskjeder til deltakerne fra oss: All informasjon fra oss blir lagt ut på www.ukm.no/mr
Vi sender ut SMS til kontaktperson for din deltakelse når viktige meldinger blir lagt ut. Vi kontakter kun kontaktperson i en gruppe, han/hun må bringe beskjed videre til resten av gruppa. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål: Kontaktpersoner

Reise: Reise til og fra Kristiansund organiseres av din UKM lokalkontakt og reiseleder. Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring. Om du har spørsmål om reise til og fra eller hvem som skal være reiseleder for din kommune så må du ta kontakt med UKM ansvarlig (kontakt) i din kommune.

Ordensregler for festivalen: 

  • Det skal det være ro i soveområdene fra kl. 00:00.
  • Alle må møte presis til prøver, forestillinger og arrangementer.
  • Bruk av rusmidler er forbudt, og medfører hjemsendelse for egen regning.
  • Respekt og toleranse skal prege festivalen.
  • Det skal være rom for ulike meninger, livssyn og væremåter, og alle skal føle seg trygge.

 

Rammeprogram for fylkesfestivalen 2019

Fredag 03.mai

Stad Tid Hva skjer?
Braatthallen 1500 Oppmøte konferansier, lyd/lys delt., URG, UKM media
Braatthallen 1500 – 2300 Åpningstid/mønstringskontoret
Braatthallen 1630 Teknisk prøve for vertskommune
Braatthallen 1700 – 1930 Teknisk prøve for forestilling 1
Braatthallen 1500 – 1930 Ankomst – reiseledere henter deltakerbevis – sett av de som skal til tekniske prøve, de andre går til overnattingssted.
Braatthallen 1830 – 2000 MAT
Hele dagen Kunstutstillingen gjøres ferdig, noen kommer med sin kunst fred.
Braatthallen 2000 – 2300 Åpning av fylkesfestivalen og forestilling 1
Braatthallen Ca.22.30 Reiseledermøte rett etter forestilling 1
Braatthallen 2300 – 2400 Henging  / bli kjent
Overnattingsted 0100 Tid for litt søvn.

 

Lørdag 04.mai

Stad Tid Hva skjer?
Braatthallen 0715 – 0930 FROKOST
Braatthallen 0800 – 1900 Festivalkontoret er åpent (stengt under forestilling)
Braatthallen 0745 – 0930
0945 – 1115
1130 – 1300
Teknisk prøve for forestilling B
Teknisk prøve for forestilling C
Teknisk prøve for forestilling D
1000 – 1300 UKM-verksted!
Braatthallen 1230 Åpning av kunstutstillingen – kunstnerne må være tilstede
Minikonserter 1100 og 1145 Minikonserter i sentrum (Amfi og Carolines plass)
Braatthallen 1130 – 1400 LUNSJ
Braatthallen 1330 – 1500 Forestilling B
Braatthallen 1515 – 1645 Forestilling C
Braatthallen 1630 – 1800 MIDDAG
Braatthallen 1900 – 2045 Forstilling D
Folkets hus 2100 – 01.00 KVELDSMAT / UA party!
Overnattingssted  01.00  Tid for litt søvn.

 

Søndag 05.mai

Stad Tid Hva skjer?
Braatthallen 0800 – 1000 FRUKOST
Braatthallen 0900 – 1600 Mønstringskontoret er åpent (stengt under konsertene)
Braatthallen 08.30 – 10.30 Tekniske prøver for forestilling E
Overnattingssted

 

0900 – 1130 Rydding av overnattingssted – alt skal pakkes og tas med (forlat rommet slik det var da du kom)
Braatthallen 1130-13.00 Forestilling E
Braatthallen Fra 1300 Henting av kunst og rydding av utstyr
Buss og bil GOD TUR HJEM