Matkurs

Lørdag 05.02.22 har du muligheten til å delta på matkurs med Grete Ekker.

Lørdag 05.02.22 har du muligheten til å delta på matkurs med Grete Ekker.

Namdalseid skole kl.10.00-15.00.

Meny: Laksetartar- pannebiff av elg- hjemmelaget is

Vi har plass til 12 deltagere og det er førstemann til mølla som gjelder!

Gretes Fargerike Verden ønsker velkommen til matlaging med friske og fargerike råvarer. Kurset SPIS PÅ NATURLIG VIS gir deg kunnskaper og inspirasjon til å lage måltider fra bunnen av. 

Som restaurantkokk, kostøkonom og snart ferdig utdannet barn og ungdomsarbeider, holder jeg matkurs for barn og unge for å videreføre god gammel norsk matkultur, med hovedsakelig norske råvarer.  

Norsk matkultur har i senere tid blitt beriket med krydder og frukter fra det fjerne. Jeg synes det er fint å fargerikt og legge til smakstilsetninger i form av det søte og det sterke fra krydder og frukter.  

Kurset deler kunnskap om historien om krydder sin opprinnelse fra planter og trær, busker og blomster.  

Hovedfokus er på lokale råvarer, kjøtt, fisk og grønnsaker, men et fargerikt samspill med urter, frukter og krydder som kommer langveis, kan maten bli både ekstra næringsrik, fargerik og dermed næringsrik. 

Kurset skal være en matopplevelse, og skal gi matglede og øke forståelse av hvor viktig det er at vi tenker på mat som byggeklosser av vår kropp og helse. Dette skal gi inspirasjon til bruk av lokal mat, hvordan vi kan være selvforsynt med mat, samt gi barn og unge mestringsfølelse og et sosialt måltid