Redigert på instagram

Som kunstdeltaker er det bare kreativiteten som setter grenser

Tekst: Sigrid Døving Bjerke

I årets kunstutstilling er det over 30 forskjellige bidrag med alt fra både malerier, fotografier, dikt, noveller og design. To av årets kunstnere er Åsne Sørlie-Nordnes (18) og Iselin Dahlen (18) fra Vågå. Vi møter dem backstage for å slå av en prat om kunsten deres.

Iselin har deltatt med en bildeserie bestående av fire bilder fra London, kalt «Undistinguished».

Iselin forteller at hun ikke hadde noen åpenbar inspirasjon til bildene, men at hun heller bare gikk rundt og ble inspirert i øyeblikket.

Det ene bildet er av ikoniske Big Ben, mens de andre bygningene er ganske ukjente. Det er ikke turistseverdighetene Iselin tar bilder av, men heller den unike arkitektur og gjenstander, for å få frem det unike andre kanskje ikke får med seg.

Når vi spurte henne om hun ville fortsette med kunst etter videregående, var det ikke det hun hadde planlagt.

– Jeg har tenkt til å studere sivilingeniør i industriell kjemi, kan Iselin fortelle

 

Åsnes bildeserien heter «Se opp (!)» og består av fire svart-hvitt bilder. Alle bildene er tatt med mobilen og redigert på Instagram, ved at hun skrudde opp lysstyrken og kontrasten på fullt, for å få de rene kontrastene i bildene.

Bildene i bildeserien ble tatt på forskjellige turer, blant annet på akvariet i Bergen og i Kroatia. At disse bildene fra forskjellige steder og tider kunne settes sammen til en bildeserie, fant hun ut av senere.

Åsne kan fortelle at hun er opptatt av estetikk, og at hun er nøye når hun velger ut bildene hun skal legge ut på Instagram hvor hun kaller seg @nabbs.perrus.

Åsne forteller at hun først og fremst legger ut bilder hvis de er estetisk fine, ikke bare for å vise at hun har vært der.