TAKK FOR I ÅR OG GRATULERER TIL DE VIDERESENDTE TIL UKM FESTIVALEN 25. - 29. JUNI!

Ungdommens store kulturarena!

I helgen gikk årets UKM fylkesfestival i Oppland av stabelen. 240 ungdommer i full sving på alle arenaer og på tvers av kulturuttrykk. Dette er helgen for store opplevelser, inspirasjon, læring og mye moro! UKM samler ungdom fra hele fylket innen musikk, dans, film, kunst, litteratur, teater, sceneteknikk, konferansierer, unge arrangører og UKM media. Programmet for helgen har vært tettpakket med blant annet forestillinger, kunst- og litteratutstilling i Maihaugsalen, workshops, shows og overnatting på Lillehammer vgs, workshop på PlanB og Unge Ferrari konsert i Kulturhuset Banken og ikke minst mange sosiale aktiviteter.

Årets fylkesfestival har virkelig vist bredden av ungdomskultur i fylket vårt! Det kryr av kreativitet og engasjement når så mange dyktige ungdommer kommer sammen. Nye vennskapsbånd knyttes og magiske møter oppstår!

TUSEN TAKK FOR INNSATSEN ALLE SAMMEN! 🙂

 

UKM er ingen konkurranse, det er først og fremst en sosial møteplass og en smeltedigel av ulike kulturuttrykk. Vi som arrangerer UKM har fokus på her og nå, det er bra nok å være med lokalmønstring og det er bra nok å være med på fylkesfestivalen. Vi gjør vårt aller beste for at disse arenaene skal være flotte og unike opplevelser i seg selv. UKM er en festival, ikke en finale.

Personer eller grupper kan likevel gå videre i et system på tre nivåer. Vi har et fagpanel bestående av profesjonelle kunstnere innen ulike uttrykk, samt ungdomsrepresentanter, som skal i denne sammenhengen se etter originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet.

 

Disse går videre fra årets fylkesfestival i Oppland 

Film: Alexander Troung (20), Lillehammer

Litteratur: Tiril Løkken (13), Søndre Land

 Kunst: 

  • Truls Gillebo (15), Gran
  • Ingrid Granseth (15), Søndre Land
  • Live Marie Hansen (19), Lillehammer
  • Lisa Haynes (19), Gjøvik

 Scene:

  • Ingeborg Onstad (14), Øystre Slidre
  • LDD showteam fra Dovre med Eivor Rusten Bergdomås (12 år), Inga Selsjord (13 år), Kaja Dalum Bakkhaug (13 år), Kristine Tøndel Rundtom (13 år), Solveig Irene Svensli (14 år)
  • Nedre Waages dramatiske duo fra Vågå med Martin Steinum Brun (19) og Åsne Sørlie- Nordnes (18)
  • Kristin (14), Marta Elise(19) og Karsten Lorents(21) fra Gausdal
  • Bakka Steet-Boyz fra Gjøvik med Ane Jensen (18), Bo Sander Grefsrud (18), Henrik Bakka (18), Leah Engevold (18), Markus Dyrud (18), Simen Ladegaard (18), Torbjørn Eriksen (18)

           

 Nomineringer

UKM Oppland kan nominere deltagere innen media, sceneteknikk, konferansier og unge arrangører. De som er nominert er de UKM Oppland ønsker å sende videre til Trondheim, men de er ikke sikret en plass i UKM festivalen. Nominasjonen og avgjørelsen på hvem som blir plukket ut kommer fra UKM Norge i begynnelsen av mai.

Gratulerer til alle videresendte!