Frederik lager grafikken på fylkesfestivalen

Frederik Feiler (18) lager grafikken til UKM fylkesfestivalen i Oppland og han har vært med å utvikle det nye designet for UKM Norge.

Det nye designet til UKM er lagd av Frederik Feiler (18) fra Gjøvik, Torleiv Klungland (21) fra Kristiansand og Stine Granly (25) fra UKM Norge. De starta prosessen for et år siden og resultatet er et nytt, friskt og synlig design!

Frederik har hovedansvar for å lage grafikken til UKM fylkesfestivalen i Oppland og lager alt fra magasin, geofilter og vignetter til Q-Cards og plakatmaler.

Frederik har vært i UKM – systemet i mange år og har de siste årene vært en del av media på fylkesfestivalen. Han jobber freelance med design og markedsføring ved siden av skolen, og liker design som tar litt sjanser, samtidig som han er opptatt av moderne og presise uttrykk. Han blir inspirert av design som gir folk en opplevelse og som skaper følelser hos mottakeren.

Når de har utarbeidet det nye designet til UKM er det lagt vekt på: tydelighet, oppmerksomhet og at uttrykket skal være lett å kjenne igjen.

«Vi har laget elementer som symboliserer den man er og at det man gjør ikke trenger å være helt A4. Skal du formidle noe, må du kunne å kommunisere – du må snakke et språk målgruppa forstår»  – Frederik

Han og resten av designerne håper det nye designet er med på å vise det lekne og morsomme som UKM representerer, i tillegg til de trygge og profesjonelle rammene som ligger bak. Vi alle ønsker at designet gjør at flere nye ungdommer får øynene opp for UKM, og at det på et eller annet nivå er med på å heve hele opplevelsen av hva UKM er for deltakere og arrangører.