Cosplay på fylkesmønstringen!

I år ser vi for første gang cosplay i UKM Oslo sin kunstutstilling

Miriam Matsson & Susanne Svendsen

UKM handler ikke bare om forestillinger og show, men også om kunst og kunstkultur. I tredje etasje på Sentralen kan vi finne kunstutstillingen på huset. Her kan man se alt fra bilder til malerier til skulpturer. I år har det i tillegg kommet et nytt ledd i kunstavdelingen, nemlig cosplay, noe Jennifer M. U. Moreno (18) og Camilla F. Olsen (20) har benyttet seg av.

Cosplay er en hobby hvor man kler seg ut og oppfører seg som karakterer fra enten videospill, TV-serier, diverse tegneserier og/eller animeserier. Denne trenden kom til Norge på starten av 2000-tallet, og per i dag finnes det større arrangementer hvor folk kommer landeveis fra for å cosplaye sine favorittkarakterer. Å cosplaye fra animeserier (japanske tegneserier) er spesielt populært.

Foreldrene er veldig forvirra egentlig, de bare går rart forbi og jeg tror at de ikke helt forstår at vi er en del av kunsten.
Jennifer

    – Jeg startet med cosplay for 5-6 år siden på Desucon, etter at jeg ble inspirert av andre cosplayere på CosCon. Før det så turte jeg egentlig ikke å gjøre det,

forteller Jennifer iført en lang blond parykk, hvit t-skjorte, rosa shorts og et oransje pledd. I dag cosplayer hun som Umaru Chan fra animeserien ”Himouto! Umaru Chan”. Camilla cosplayer Yohane fra en annen animeserie, nemlig ”Love Live!”. Hun har selv sydd hele kostymet sitt.

    – Jeg har sydd alle cosplayene mine siden Desucon 6,

forteller Camilla. Desucon 6 var i 2011. Camilla har også bakgrunn som skredder, med utdanning innen kjole- og draktsyerfaget, noe som gjør syingen av cosplay noe enklere for henne. Hun ble selv interessert i denne hobbyen da hun begynte å se på anime og gjorde dypere research på dette. Desucon 6 var det første con-et hun cosplayet på. Sammen er de 2 av flere cosplayere som går gjennom kunstavdelingen.

Jennifer forteller selv at hun har veldig lyst til å delta igjen neste år, med større fokus på selve play delen av cosplayet, og ikke bare kostymedelen. Camilla ønsker selv at hun kunne delta igjen, men fyller 21 og kan dermed ikke melde seg på igjen til neste år. Følg med igjen neste år for å se de fantastiske cosplayene som folk lager videre!

oslo