Workshops på UKM Oslo-festivalen

På fredag møtes vi for årets UKM Oslo-festival! I år har vi 5 workshops du kan velge mellom.

På fredag møtes vi for årets UKM Oslo-festival!
I år har vi 5 workshops du kan velge mellom.

Du kan delta på workshops den dagen du ikke har forestilling.

Workshops varer fra 10:00- ca 12:00 både lørdag og søndag. Det er første mann til mølla prinsippet som gjelder.

HER ER DE DU KAN VELGE MELLOM!

Improworkshop med Hanna Dahl

Improvisasjonsteater er en leken, spontan, gøyal teaterform hvor alt kan skje! Formen går ut på å skape i nuet, i stedet for at ting er planlagt på forhånd. I denne workshopen vil man få trent opp grunnleggende ferdigheter i å improvisere gjennom lek og spill og den krever ikke at man har spilt teater eller impro før- her er alle velkomne. Dette er en perfekt mulighet til å utfordre kreativiteten ,og Hanna lover latter og god stemning gjennom det hele!

 

Foto: Marius Mandal

Hanna Dahl er 23 år gammel og er ny-utdannet teaterpedagog. I tillegg til å holde workshops i improvisasjon, er Hanna også aktiv i teatermiljøet utenfor skolen og spiller blant annet i teater- og improgruppen Nesten Lættis.

 

Danseworkshop med Magnus Einang

I denne workshoppen blir du introdusert til grunnleggende steg i Hip Hop, hvordan man kan lage variasjoner av stegene og til slutt en koreografi med forskjellige dynamikker, variasjon av steg, og musikalitet. Workshoppen passer både for etablerte dansere, og de som aldri har danset før!

Foto: Ortenheim

Magnus Einang er en profesjonell danser som er bosatt i Oslo og kommer fra Sunnmøre (Sandsøy). Med 15 år sceneerfaring og 10 år undervisningserfaring under beltet har Magnus mye å tilby av kunnskap og glede. Han har opptrådd på West End, Turnert Europa og Asia, danset på Hovedscenen i Operaen, vært i Stjernekamp, Idrettsgallaen, Melodi Grand Prix, m.m

 

Låtskriverworkshop med Mia Berg:

Dette blir en kreativ workshop med aktiv deltakelse. Alt som kreves av deg er godt humør og en lyst til å lære! Hvis du vil lære hvordan å skrive musikk, er nysgjerrig eller vil heve låtene dine til et nytt nivå er låtskriving workshopen for deg. Workshopen vil ta for seg ulike metoder og fremgangsmåter for at du kan bli en bedre låtskriver! Vi vil ta i bruk enkle kreative verktøy, og jobbe med disse i praktiske oppgaver, i grupper og individuelt, så du kan finne nye veier og retninger å ta låtene dine. Vi vil se nærmere på låtoppbygging, og sjangertrekk.

Foto: Guro Sommer Værland

Mia Berg Rønning er en 23 år gammel artist, musiker og låtskriver fra Bergen. Hun studerer utøvende rytmisk musikk ved NLA Høyskolen i Oslo, i tillegg til å jobbe med musikk prosjekter. Høsten 2016 startet hun soloprosjektet sitt Mia Berg, og siden har hun spilt en rekke konserter og festivaler rundt om i Norge, bla. Camp Indie i regi av Øyafestivalen, By:Larm, Parkteateret, Bygdesus og Granumfestivalen. Hun har også signert platekontrakt, og ga ut sin første singel i sist høst. Den mottok stor respons med omtale i avis og medier, spilltid på radio og anmeldelser. Hun slipper neste singel 10.mai, etterfulgt av EP høsten 2019.

Mia har også en lang fartstid som dirigent/korist/sanglærer og vokalist i ulike band, kor og grupper. Hun var bla. med i Mosaic som har koret for artister som Nico & Vinz, John Legend, Icona Pop, MØ og Jason Derulo.

 

Tekstil og redesign-workshop med Stilyagi

Denne workshoppen er for de som er påmeldt med kunst, men også åpen for andre.

Lørdag

Workshop: Kunst på tekstil

Første workshopen tenker vi å fokusere på tekstil maling. Hvor deltakere selv kan ta med seg gamle plagg, hvor de vil få bruke sine kreative sider til å male på tekstil. Vi tror denne workshopen kan være interessant for kunst deltagere, da det blir maling på gjenbrukte tekstilmaterialer.

Ta gjerne med en gammel t-skjorte eller lignende til denne workshoppen.

Søndag

Workshop: Redesign

Workshopen skal fokusere på å redesigne scrunchies (hårstrikker), masker og totebags (handlenett) ut fra gamle tekstilmaterialer. Her vil dere få en kort innføring i søm og bruk av symaskin.

Stilyagi-teamet består av fire energiske og livlige mennesker med svært forskjellige bakgrunner og kvaliteter. Målet er å streve forbrukere til å handle mer bærekraftig gjennom redesign!

Stilyagi jobber med bærekraftig klesproduksjon med fokus på redesign av klær og fokuserer arbeidet rundt FNs bærekraftsmål 12. Vårt mål er å kunne inspirere og belære andre rundt oss om viktigheten av bærekraftig klesproduksjon og redesign. Dette vil vi gjøre gjennom våre workshops og kurs. I tillegg ønsker vi å tilby unike og bærekraftige plagg, redesignet av gjenbrukte tekstiler. Målet er kunne påvirke andre ved å bygge en kreativ arena for redesign. Det vil vi gjøre gjennom våre workshops og kurs. I tillegg ønsker vi å tilby unike og bærekraftige plagg, redesignet av gjenbrukte tekstiler.

Vi skiller oss raskt fra andre konkurrenter ved at vi verken kjøper eller produserer tekstiler, og er dermed avhengig av det vi får inn. Samtidig jobber vi for å nå zero-waste policy.

Stilyagi ønsker å bli den nye, unike bedriften som både kan tilby ett plagg, men også lære deg å lage det. Vi i Stilyagi arbeider for å redusere mengden klær som går til avfall, og skape et fellesskap for redesign.

For mer informasjon om Stilyagi, se: www.stilyagiofficial.com

 

Workshop: «Bli bedre på scena»

Vil du ha større trygghet, tilstedeværelse og utstråling på scena? Scenetekke kan læres – det er ikke noe du bare er født med! 

På denne workshopen gjennomgås alt fra hvordan du takler nerver og sceneskrekk, hva du kan gjøre for å ikke være stiv og unaturlig når det er litt nerver i sving, til hvordan du fanger publikums oppmerksomhet og underbygger det musikalske med måten du framfører på. 

Kursholder Kaja Løvdal jobber som konsertregissør og instruktør i scenekommunikasjon, og hjelper sangere, musikere og artister i å bruke blikkontakt, kroppsspråk og scene for å kommunisere med publikum. Hun har holdt «Bli bedre på scena»-kurs for blant annet Trondheim Calling, Tempo og Jazzfest Ung, og flere andre UKM-arrangement rundt i Norge.

Vi skal jobbe konkret med noen av låtene eller sceneinnslagene som fremføres på UKM. Ta med innslaget ditt, instrumentet ditt, sangteksten eller playback-musikken, så skal vi sammen øve på å bli bedre på scena! 🙂