UKMere fra hele skandinavia

Folk fra Buskerud, Aust-Agder og Sverige har snaket seg med på årets festival.

På årets fylkefestival har du hatt muligheten til å møte UKMere som ikke bare er fra Østfold, men også fra Buskerud, Aust-Agder og Västra Götaland. Jeg har snakket med noen av dem og prøvd å spørre dem om hva de syns om Østfold sin fylkesmønstring.

Mindre redaktsjon, på en god måte

– Mitt inntrykk her er at alle vet hvem de skal gå til hvis de lurer på noe, i motsetning til i en større redaksjon. Der det fort kan bli litt uklart hvor man skal gå.

Christian Hvatum (20) er fra Buskerud, og hjelper i helgen UKM media med festivalfilmen. Han forteller at UKM Media i Østfold er en mindre redaksjon enn det han er vant med, og tenker at det er veldig positivt.

 

– Når en redaksjon er mindre så er det mye lettere å finne den riktige personen å gå til, mener han.

Større i Norge enn i Sverige

Amanda (16) er fra Gøteborg i Västre Götaland län, og er kanskje en av dem som har reist lengst for å være med på årets festival. Hun forteller at UKM er større i Norge.

– Alle som er med i UKM er flinke, men det er ett høyere nivået i Norge. Sier Amanda.

UKM i Sverige utføres på samme måte som i Norge. De har en lokalmønstring, regionsmønstring (fylkesfestival) og en riksmønstring (landsfestival). Men Amanda kan fortelle at UKM er ikke like kjent i Sverige som det er i Norge.

Godt forberedt
Tuva (15) fra Aust-Agder er her som gjest, og har lyst til å se hvordan Østfold har organisert sin fylkesfestival. Hun er imponert over det hun har sett.

Tuva har valgt å ta med seg en høyttaler, hun ønsket å skape stemning med å lage allsang for deltagerne.

– I går tok jeg frem høyttaleren og spilte Country Roads. Da var det mange som ble med og sang. Jeg håper at jeg får muligheten til å gjøre det igjen før jeg må dra, sier Tuva.

Hun har også sett på mange av forestillingene, og hun syns at nivået er høyt i Moss.

At det er en del gjester fra andre steder i Norge og Sverige gir oss muligheten til å få venner fra hele landet, og til og med utlandet. Det gir en ekte UKM følelse.

Tekst og foto: Jon Petter Wiig