Fanzine – glem tidspresset

Gjennom hele lørdagen har deltakerne av UKM vært med på workshops.

Martin Menzoni har siden 2014 gitt ut fanzinen kaffi, en liten magasin som utgis rundt 6 ganger i året der innholdet varierer fra alt innen kultur, kunst og musikk. Multikunstneren har tidligere selv vært deltaker på UKM flere ganger, og har i år kommet tilbake for å lede workshopen for fanzine.

«Det er alltid interessant å komme inn i et klasserom og fortelle om [fanzine] noe som blir sett på som en utdødd konsept, og ikke bare fanziner, men magasiner generelt. Med tanke på dagens sosiale medier, fanziner går langt tilbake der ting ikke går like kjapt, det tar tid, og det er det jeg tror de fleste unge sliter med i dag», påpeker Menzoni. Hans mål med workshopen er å få ungdommene til å sette seg ned og glemme sosiale media, snakke med hverandre, og bare klippe og lime sammen uten noen form for tidspress.

Responsen til ungdommene vises tydelig gjennom arbeidet; pultene er oversvømmet med aviser og magasiner med små hull, og ungdommene snakker og tøyser mens hver sin liten ark tar form en papirbit av gangen. Menzoni kikker fornøyd på resultatet. «Hovedpoenget er at alle skal ha det gøy, men hvis jeg klarer å inspirere bare én person, så har jeg gjort jobben min», sier han.