Hvem, hva, hvor?

Mange har kanskje ikke helt oversikt over hva UKM er og hvordan det foregår.

Her kommer en liten oversikt over det de fleste lurer på! Vi skal forsøke å holde denne oppdatert med spørsmålene deres underveis.

UKM i korte trekk:

Hva er UKM?

  • UKM ( Ung kultur møtes) er en festival der ungdom får vist frem det de kan innen alle kunstarter eller kan delta som arrangører, teknikere, backstagefolk og alt annet som har med en festival å gjøre.

Når foregår UKM Sandefjord?

  • UKM Sandefjord finner sted søndag 17. november 2020 i Hjertnes kulturhus. Alle som er utøvere spiller på hovedscenen i Hjertnes, utstillingen foregår i foajéen.

Hva trenger jeg for å delta?

  • Utøvere tar med seg sitt personlige instrument og ev. singback. Spiller du piano, har vi selvsagt dette her hos oss. Alt av teknikk leveres av UKM og våre teknikere. Hver artist skriver sine ønsker og behov i påmeldingen. Er det noe våre teknikere lurer på, tar de kontakt.
  • Skal du delta som konferansier, tekniker eller arrangør er det fint om du tar med en notatbok.
  • Skal du delta med kunstverk må du levere kunsten på forhånd slik at utstillingen kan rigges klart før selve UKM – dagen. Du får beskjed om når du skal levere kunsten.

Er UKM en konkurranse?

  • Nei, UKM er ikke en konkurranse, men vi har et fagpanel til stede som vil velge ut en del av artistene som skal gå videre til fylkesfestivalen i april 2020.

For foreldre:

Er dette et trygt sted å sende min ungdom?

  • Ja! Vi har trygge voksne på plass hele tiden mens ungdommene er til stede. Vi har også unge arrangører til stede som er super – UKMere og som er spesielt opptatt av å ta vare på nye og yngre deltakere. Ungdommene blir hentet til lydprøver, de får servering bak scenen og dersom de har spørsmål har vi alltid noen til stede som kan svare dem 🙂

Kan jeg komme og se på?

  • Selvsagt! Forestillingen og utstillingen er åpen for alle og det er gratis å komme inn. Tider for forestilling og utstillingsåpning vil publiseres på våre nettsider og på Facebook.

Har du andre spørsmål? Send gjerne en mail til ane.pedersen@sandefjord.kommune.no. Vi blir glade for alt engasjement 🙂