Forside

Hei

Velkommen til UKM Sarpsborg 30. mars på Sarpsborg scene

UKM (Ung Kultur Møtes) Norges viktigste visningsarena for ung kultur er mange små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk.
Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen. Har du ikke tenkt å bli proff, eller er det det du har tenkt? Har ingenting å si! UKM er gøy for alle, både de som er helt ferske, og de som har mange års erfaring!

Noen praktiske opplysninger:

  1. Det er sceneprøver Onsdag 27. mars og  torsdag 28 mars kl 15.00-ca kl 20.30 begge dager på Sarpsborg Scene (tider blir sendt i forkant)
  2. Fredag. 29. mars kl. 18.00 – generalprøve på Sarpsborg Scene NB! Kl 17.30: Alle innslag må ha en deltaker til stede – fellesinformasjon.
  3. Lørdag 30. mars kl 13.00-ca kl 17.00 på Sarpsborg Scene – det er da det gjelder!!
  4. Deltakerne og barn/ungdom under 20 år kommer gratis inn. Inngangsbilletten for publikum koster kr 50,-

Etter at mønstringen er ferdig på lørdagen inviteres alle deltageren på en etterfest til ungdommens kulturhus frem til kl. 19.00
Det er mulig for deltagere å delta i flere sjangere

UKM handler ikke om å konkurrere. UKM handler om å ha det gøy, sånn på ordentlig. Det handler om å være sammen med andre og jobbe mot samme mål: nemlig å skape noe sammen.
… men kommer ikke noen videre, da? Joda. Vi i UKM ønsker å lage så mange morsomme arrangementer som mulig gjennom året. Derfor har vi både lokalmønstring, fylkesfestival og UKM-festivalen hvert år. Det er ikke plass til alle på alt, men alle er med på noe! Fylkes- og landsfestivalen er dessuten en gulrot for deg som ønsker å møte enda flere likesinnede utenfor lokalmiljøet ditt, selv om det viktigste skjer lokalt Vi har en jury som vurdere hver enkelt innslag og som bestemmer hvem vi sender videre til fylkesfestivalen.

Annonsering av hvem som går videre vil bli gjort i etterkant av mønstringen.
Vi er også opptatt av å skape flere visningsarenaer for deltagere i tillegg til fylkesmønstring (eks. Folkets bar, Idyl, Folk i Sarp, Fritidsklubbenes dag, Bedemarten evt. flere).

UKM-søndager og vinterferien
Vi ønsker på søndagene frem mot UKM å ha UKM-søndager ved Ungdommens Kulturhus. Vi har fått tilbakemeldinger fra ungdommene om at de ønsker hyppigere møter, og i den anledning ønsker vi å gi de en mulighet til å møtes en gang i uken frem mot UKM. Her vil de ha mulighet til å holde det sosiale ved like og øve i black-box. Det vil også være mulig for mediegruppa å bruke medierommet og få oppgaver og veiledning. På søndagene er det alltid en som sitter i UKM-gruppa som er på jobb, og det vil også alltid være en som har ansvar for mediegruppa på jobb. Aldersinndelingen denne dagen vil være UKM-alder, 13-20 år.

Hele vinterferien kommer vi ti å tilby ulike kurs samt en avsluttes med en overnatting for alle deltakerne som har meldt seg på UKM i Sarpsborg 2019 på Ungdommens kulturhus.
(mere informasjon kommer 🙂 Gjennom denne uken ønsker vi å skape en større trygge på scenen, og på hverandre. Mange ungdommer som melder seg på UKM viser frem sin kunst helt alene, og det kan for mange være litt skummelt. Gjennom workshopuka og overnattingen blir dere alle kjent med både ledere, andre deltakere og kursholdere innen sitt kunstneriske felt.