Opplev Måløy

(tekst og bilde fra www.opplevmaloy.no)

I Måløy finner du alt du trenger innenfor korte avstander på begge sider av Måløybrua. Byen Måløy har et lite sentrum med både nisje- og kjedebutikker. Her finner du ulike serviceytelser og bykvaliteter som uteliv, restauranter, by-historie og herlig kystatmosfære. På Måløy Stormarked i Deknepollen kan du handle på flere kjente butikker, du kan også nyte god mat og drikke mens barna har en trivelig lekekrok å boltre seg i.

I tillegg bugner det også over av minneverdige opplevelser, attraksjoner, utsikter og selfie-spots i nærområdet vårt! Det er ikke lett, men vi har forsøkt å liste opp 10 (av flere titalls) opplevelser man MÅ få med seg når man besøker Måløy-regionen. Besøker du en av disse, eller noen av de mange andre perlene i området? Ta bilder og publiser på Instagram med #opplevmåløy !

Besøk https://www.opplevmaloy.no for butikkoversikt og masse gode tips!

 

1. REFVIKSANDEN

I bygda Refvik, nord i Vågsøy, finner du en av de aller flotteste sandstrendene i Norge. Stranden er ca. 1,5 kilometer lang og er like fin å besøke sommer som vinter. Med kritthvite sandkorn, urørt natur og hav så langt øyet kan se, er dette virkelig en attraksjon man må få med seg når man besøker regionen.

 

2. KRÅKENES FYR

Fyret ligger på en av de mest værutsatte lokasjonene i Norge, og er omkranset av åpent hav. Her får du fantastisk utsikt over Stadhavet og uforglemmelige naturopplevelser. Solnedganger og soloppganger ved fyret er magisk. Likevel er fyret mest kjent for spektakulære opplevelser i storm, vind og regn. Fyrvokter Bettina Vick tilbyr SlowTur-pakker med guida turer i nærområdet og deilig massasje. Du har også mulighet for å overnatte på fyret.

 

3. KANNESTEINEN

Denne helt spesielle steinen finner du ved fjøra i bygda Oppedal. Gjennom tusenvis av år har steinen blitt formet av hav og bølger. Steinen er en nasjonal severdighet og et kjennemerke for Vågsøy kommune. Den ligger fint til nede i havgapet. En grussti og platting helt frem til steinen gjør det lett for besøkende å komme tett på. Steinen er et yndet fotoobjekt og det er spesielt populært å klatre opp på steinen for å få et minneverdig bilde og en fantastisk utsikt. Mens du er i området ta turen innom det sjarmerende handels- og gjestgiverstedet Vågsberget i Vågsvåg.

 

4. ULVESUND FYR

Ulvesund Fyr ligger inne i Ulvesundet på Hjertenes. Fyret ligger lunt og fint til, og er omgitt av en fantastisk hage. I hagen kan du møte på fyrgeiter, slappe av i hengekøya og nyte utsikten ut mot skipsleia. Fyret har også en sjarmerende liten butikk der du kan kjøpe forskjellige suvenirer, hjemmelaget saft, gele, drops, kake og kaffe, for å nevne noe. Du kan også bestille overnatting og servering etter avtale.

 

5. MEHUKEN VINDMØLLEPARK

Man trenger ikke reise til Danmark for å se vindmøller! Vindparken ble åpnet i 2001 og har 13 vindturbiner. Det er anlagt fin vei og sti til turbinene. Området rundt benyttes gjerne til turer og rekreasjon. På toppen av Mehuken får man en utrolig (!!) utsikt over bygda Kråkenes, Stadhavet og Stadlandet. Ta med kamera, for denne utsikten vil du ha i fotominnet!

 

6. NAVE HJORTEFARM

På Nave ca.25 km. fra Måløy finner du supersjarmerende Nave Hjortefarm. Her kan du få omvisning på farmen, du kan mate hjort, lama og geiter. Perfekt for små og større barn. Sjekk ut Facebooksiden Nordfjordhjort for åpningstider.

 

7. BÅTTUR TIL SILDA

Silda er en liten idyllisk øy som ligger mellom Vågsøy og Selje. For å komme dit kan man ta den rutegående båten Øyglimt, eller reise dit med egen båt. Her kan du vandre på gamle stier, titte på gamle hus og nyte stillheten og naturen rundt deg. Du kan gå tur «Silda rundt», fiske og bade på Gulvika, eller nyte noe godt å spise eller drikke på Skjærbuda.

 

8. SÆTRASANDEN (HALSØRSANDEN)

På Halsør, nord for Måløy, finner du en perle av en sandstrand ved navn Sætrasanden. Stranden kan være vanskelig å se fra bilveien, og den ligger litt gjømt fra allfarvei, slik ofte skjulte perler gjør. På solskinnsdager er den likevel lett å finne ettersom biler står tett i tett langs veien, på tvers for skiltet til stien.

 

9. SKONGENES FYR

Skongenes Fyr ligger på Halsør, Nord for Måløy. For å komme til fyret må du gå en times lang, relativt lett, tur fra bilveien i Halsør. Fra bilveien er turstien merket med et skilt i veikanten. Fyret har en helt spesiell beliggenhet i idylliske omgivelser. Fyrhuset er ikke bevoktet, men man kan som gjest benytte fyrmesterboligen hele året ved å kontakte Ytre Nordfjord Turlag.

 

10. GATEKUNST I SENTRUM

Kombiner shopping, parkliv (Øyna og Lingeparken) museumstitting og «lunsjing» i sentrum med gatekunst-safari. To verk er allerede på plass, og flere kommer i følge inititativtaker Tone Holvik-Eriksen. «Gullfiskaren» finner du sør i gata i nærheten av hotellet, «Krabben» finner du i midten av gata ved Sparebanken Vest. Anbefales som selfie-spot! Husk å tagge #opplevmåløy